Η News of the World παρακολουθούσε τα κινητά τηλέφωνα της αστυνομίας - iefimerida.gr

Η News of the World παρακολουθούσε τα κινητά τηλέφωνα της αστυνομίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε υψηλόβαθμοι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας ανακάλυψαν ότι τα κινητά τηλέφωνά τους είχαν γίνει στόχος υποκλοπών λίγο αφού η Σκότλαντ Γιάρντ άνοιξε μια πρώτη ποινική έρευνα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την εφημερίδα The News of the World το 2006, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Νιού Γιόρκ Τάιμς.

Η αποκάλυψη δημιουργεί ερωτήματα μήπως οι αστυνομικοί δεν προσπάθησαν να ερευνήσουν επιθετικά την ταμπλόιντ εφημερίδα φοβούμενοι ότι θα αποκαλύψει δικά τους μυστικά, επισημαίνουν οι "Νιού Γιόρκ Τάιμς".

Βλαπτικοί ισχυρισμοί για τις ιδιωτικές ζωές δύο από από τους υψηλόβαθμους αυτούς αξιωματικούς διατυπώθηκαν από άλλα ειδησεογραφικά μέσα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Εργαζόμενοι στην ταμπλόιντ News of the World, η οποία ανήκε στον όμιλο News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ και έκλεισε, κατηγορούνται ότι υπέκλεπταν φωνητικά μηνύματα από κινητά και δωροδοκούσαν βρετανούς αστυνομικούς και άλλους αξιωματούχους για πληροφορίες οι οποίες γίνονταν αποκλειστικά θέματα της εφημερίδας.

Ερωτηθείς αν η βρετανική αστυνομία γνωρίζει τις πληροφορίες των "Νιού Γιόρκ Τάιμς", εκπρόσωπός της απάντησε στο Λονδίνο πως τις γνωρίζει.

Ο επικεφαλής των ερευνητών στην αρχική υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Άντι Χέιμαν, είχε παραιτηθεί από τη Μητροπολιτική Αστυνομία το Δεκέμβριο του 2007.

Μέλη του κοινοβουλίου προσπαθούν να διαπιστώσουν γιατί οι ερευνητές είχαν αποφασίσει να περιορίσουν την αρχική έρευνα για τις υποκλοπές αυστηρά στο 2006, αναφέρουν οι "Νιού Γιόρκ Τάιμς".

Ο Χέιμαν, ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας Τζον Γέιτς και αρκετοί άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι με τις ερωτήσεις της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέρει η εφημερίδα.

Η επιτροπή εξετάζει αν το γεγονός ότι είχαν γίνει υποκλοπές στα τηλέφωνα αστυνομικών επέδρασε στο εύρος της αρχικής έρευνάς τους, προσθέτουν οι "Τάιμς", σύμφωνα με τους οποίους η επιτροπή ανησυχεί επίσης για το αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για τους ερευνητές, επειδή ήταν οι ίδιοι θύματα των ανθρώπων που ερευνούσαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ news of the world υποκολές Σκότλαντ Γιάρντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ