Μέτρο-σοκ για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ -Θα τους μπλοκάρουν τις συναλλαγές - iefimerida.gr

Μέτρο-σοκ για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ -Θα τους μπλοκάρουν τις συναλλαγές

Μέτρο-σοκ για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ -Θα τους μπλοκάρουν τις συναλλαγές
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μετά τα... παρακάλια, μετά τις αλλαγές στη διαδικασία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, μετά τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές οχλήσεις, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να τρίξει για τα καλά τα δόντια σε όσους δεν συμμορφώνονται και να τους βγάλει στη... σέντρα, λαμβάνοντας πρωτοφανή μέτρα. Το «όπλο» που θα χρησιμοποιήσει το οικονομικό επιτελείο έχει ως στόχο να αποκόψει ουσιαστικά τους παραβάτες από την αγορά, αφού θα υιοθετηθούν ισχυρά αντικίνητρα για όσους συναλλάσσονται με επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ και δεν αποδίδουν τον αναλογούντα φόρο.

Τα στοιχεία των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι σταθερά το 25% των υπόχρεων δεν συμμορφώνεται ακόμα και μετά από τις οχλήσεις του ΚΕΠΥΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως μέτρο συμμόρφωσης σχεδιάζεται «μπλόκο» στις συναλλαγές με τους επίμαχους ΑΦΜ, οι οποίοι θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕΠΥΟ και η "ποινή" για όσους συνεχίσουν να συναλλάσσονται με τους εν λόγω παραβάτες, θα είναι ότι δεν θα αναγνωρίζεται από την εφορία το επίμαχο τιμολόγιο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον υπολογισμό των φόρων. Ως μέτρο διευκόλυνσης των υπόχρεων ΦΠΑ προωθείται, πάντως, νομοθετική διάταξη για διεύρυνση του πεδίου των συμψηφισμών σε όλο το Δημόσιο, έτσι ώστε να εκλείψει και το τελευταίο επιχείρημα όσων σταθερά υπεξαιρούν τον ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ