10 ελληνικά food blog που μας αρέσουν - iefimerida.gr

10 ελληνικά food blog που μας αρέσουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιλέξαμε μερικά από τα αγαπημένα μας μπλογκ που ασχολούνται με το φαγητό, και σας τα παρουσιάζουμε με εντελώς τυχαία σειρά.

Betty's Cuisine (http://bettyscuisine.blogspot.com)

Απλές καθημερινές συνταγές, με φωτογραφίες που σε καθοδηγούν βήμα-βήμα, αλλά και πολλά τέλεια κέικ! Τη μεγαλύτερη επιτυχία πάντως εμείς την κάναμε με το κέικ καρότου:

Συνταγές Μαγειρικής (www.supersyntages.gr)

Ενα από τα πιο μοντέρνα ελληνικά food blogs με έμφαση στις απλές, καθημερινές συνταγές και την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Στο supersyntages.gr κάθε επισκέπτης μπορεί να ανεβάσει εύκολα τη δική του συνταγή και να βαθμολογήσει τις συνταγές των άλλων. Μας άρεσαν ιδιαίτερα: η συνταγή για παστίτσιο, η συνταγή για στραπατσάδα αλλά και η σούπα με μοσχάρι και τραχανά. Επίσης δοκιμάστε οπωσδήποτε τη συνταγή για ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και φυσικά την συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα.

10 ελληνικά food blog που μας αρέσουν | iefimerida.gr 1

Tastefull (http://tastefull.gr)

Ένα απ’ τα πιο μελετημένα, κομψά, επαγγελματικά θα λέγαμε, ελληνικά μπλογκ για φαγητό, με πολλές ιδέες, ιδιαίτερες προτάσεις και λεπτομερείς οδηγίες προς ναυτιλομένους. Τέλεια γρήγορη πρόταση οι τηγανίτες με πετιμέζι (ή και χωρίς):

Food Junkie Not Junk Food (http://foodjunkie.eu)

Δίγλωσσο, με ωραίες συνταγές που καλύπτουν μεγάλη γκάμα και εξαιρετικές φωτογραφίες, το foodjunkie της Ιωάννας Δημοπούλου δίνει πρωτότυπες ιδέες και αν χρειάζεστε βοήθεια σε κάποιο event προσφέρει υπηρεσίες κέιτερινγκ και είναι πολύ εξυπηρετική και φιλική! Συνταγή που μας έκατσε: Τάρτα μαύρης σοκολάτας με περγαμόντο:

Συνταγές από σπίτι (http://syntagesapospiti.blogspot.com)

Το ανακαλύψαμε πρόσφατα και ενθουσιαστήκαμε γιατί έχει τα πάντα και χρησιμοποιεί την πολύ αντι-αγχωτική μέθοδο με τις φωτογραφίες που σε καθοδηγούν βήμα βήμα. Έχουμε φτιάξει (ο M.Hulot δηλαδή) ήδη δύο γλυκά με μεγάλη επιτυχία, αλλά για να μη σας προτείνουμε συνέχεια γλυκά, ορίστε μια εντυπωσιακή και μάλλον εύκολη συνταγή για όσους δεν έχουν φοβία με τη μαγιά (πού θα πάει, θα την ξεπεράσουμε): Λαδένια, η αρχαιότερη πίτσα του κόσμου από τη Μήλο:

Digital Scullery (http://www.digitalscullery.eu)

Η κουζίνα της θείας Σοφίας ασχολείται, όπως λέει, με φαγιά που τα τρώμε και με τα χέρια. Η θεία Σοφία γυρνάει τις συνταγές σε βιντεάκια, εξηγεί, ξεαγχώνει και προσφέρει συμβουλές για αρχάριους και όχι μόνο. Ιδού το τελευταίο της πόνημα: Σουτζουκάκια (τζιέρι μου)

My Little Expat Kitchen (http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com)

Η Μάγδα που ζει στη Χάγη έχει ένα από αυτά τα μπλογκ τα τόσο καλογραμμένα ώστε τα διαβάζεις ακόμα κι αν δεν έχεις κανένα σκοπό να μαγειρέψεις. Δίγλωσσο κι αυτό, με υπέροχες φωτογραφίες και συνταγές αρκετά «γκουρμέ», χωρίς όμως να σε τρομάζουν. Φυσικά, από όλα τα εκλεπτυσμένα πράγματα που βρίσκει κανείς εκεί μέσα, εμείς κολλήσαμε με το βούτυρο από κάσιους:

Demi Deli (http://www.demideli.com)

Ωραία αισθητική, πολλές ιδέες, παραδοσιακές ελληνικές συνταγές ίσως λίγο πειραγμένες και φοβερά γλυκά βρίσκουμε στο demideli.com, που προσφέρει και πολλά tips, αλλά βοηθάει και στα σχόλια. Γαρίδες γιουβέτσι:

A Little Of Inspiration (http://alittleofinspiration.blogspot.com)

Εδώ βρήκαμε πολλά γλυκά, όμορφες φωτογραφίες και πολλή έμπνευση. Είχε κάμποσο καιρό να ανανεωθεί αλλά επέστρεψε δριμύτερο. Σημειώστε αυτή την πανεύκολη συνταγή για energy bars:

As Crisp as it Gets (http://ascrispasitgets.blogspot.com)

Όχι μόνο συνταγές αλλά και γενικότερου γαστρονομικού ενδιαφέροντος θέματα που γίνονται αφορμή για ψιλοκουβέντα, όπως αυτή η Μεσογειακή πίτα, που παρεμπιπτόντως μας μαθαίνει να ανοίγουμε φύλλο (εύκολο είναι, και δεν χρειάζεται και την παλιομαγιά!):

Facecook (http://facecook.wordpress.com)

Το Facecook έχει υπότιτλο “A year of cooking compulsively (almost)” και αποπειράται να κάνει ό,τι και η ηρωίδα του Julie and Julia: να μαγειρεύει ακατάπαυστα επί ένα χρόνο και να καταγράφει τις συνταγές σε ένα μπλογκ που απολαμβάνεις να το διαβάζεις γιατί η συγγραφέας του έχει ταλέντο και στο γράψιμο. Το μόνο που του λείπει είναι οι φωτογραφίες, γιατί τις έχει πάρει από φόβο, αλλά οι συνταγές του (μαμάς, γιαγιάς και λοιπόν συγγενών) είναι προσιτές και καθημερινές: Ιδού: The burger project.

Η κεντρική φωτό του ποστ είναι απ' το http://foodjunkie.eu/. συνταγές μαγειρικής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγές food blogs
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ