Αθώοι για την υπόθεση indymedia Κ. Μουτζούρης και Σ. Μιχαήλ - Σε βάρος τους είχε υποβάλει μήνυση η Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Αθώοι για την υπόθεση indymedia Κ. Μουτζούρης και Σ. Μιχαήλ - Σε βάρος τους είχε υποβάλει μήνυση η Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με χεροκροτήματα και επευφημίες έγινε δεκτή η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο για την αθώωση του πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη και του γραμματέα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, Σάββα Μιχαήλ, τους οποίους είχαν μηνύσει μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι οι μάρτυρες κατηγορίας των μηνυτών, Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς και η υποψήφια βουλευτής του κόμματος, Θέμις Σκορδέλη, δεν έδωσαν το παρών στο δικαστήριο.

Ο Κ. Μουτζούρης κατηγορείτο ότι ως πρύτανης του ΕΜΠ «κατά τους μήνες Ιανουάριο και Μάιο του 2009 επέτρεψε την χρήση οπτικών ινών που έχουν παραχωρηθεί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε άγνωστους χειριστές της διαδικτυακής διεύθυνσης Athens Indymedia , παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η παροχή δωρεάν υπηρεσιών για σκοπούς που δεν είναι εκπαιδευτικοί ή ερευνητικοί».

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι άγνωστοι χειριστές «με αναρτήσεις τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο προκάλεσαν και διέγειραν δημόσια τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους και σε αμοιβαία διχόνοια».

Ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ έχει δικαστεί για την ίδια υπόθεση τον Μάιο του 2011 και είχε κηρυχθεί αθώος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ