Δεν χάνει ευκαιρία να ξύνει την «πληγή» των ΗΠΑ ο Πούτιν – «Σκέφτομαι για τον Σνόουντεν, περνά δύσκολα» - iefimerida.gr

Δεν χάνει ευκαιρία να ξύνει την «πληγή» των ΗΠΑ ο Πούτιν – «Σκέφτομαι για τον Σνόουντεν, περνά δύσκολα»

Δεν χάνει ευκαιρία να ξύνει την «πληγή» των ΗΠΑ ο Πούτιν – «Σκέφτομαι για τον Σν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν φτάνουν τα υπόλοιπα μέτωπα που έχει ανοιχτά με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν χάνει ευκαιρία να... ξύνει την πληγή των Αμερικανών. Ετσι θυμήθηκε τον πολυσυζητημένο Εντουαρντ Σνόουντεν, για τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερη συμπάθεια, δηλώνοντας πως σκέφτεται εκείνον και το μέλλον του.

«Ξέρετε, καμιά φορά τον σκέφτομαι. Είναι περίεργος τύπος. Πώς θα χτίσει το μέλλον του; Καταδίκασε τον αυτό του σε μία δύσκολη ζωή. Δεν έχω ιδέα για το τι θα κάνει στη συνέχεια», είπε ο Πούτιν, αναφερόμενο στο «μαύρο πρόβατο» των ΗΠΑ, τον άνθρωπο που αποκάλυψε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την NSA και κατηγορείται για κατασκοπεία στη χώρα του.

Ο Σνόουντεν παραμένει στη ρωσικό έδαφος, σε άγνωστη τοποθεσία, από τη στιγμή που το Κρεμλίνο του χορήγησε προσωρινό άσυλο, κάτι που προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα τον εγκαταλείψουμε, μπορεί να αισθανθεί ασφαλής εδώ. Αλλά μετά τη θα γίνει;», πρόσθεσε ο Πούτιν, που βέβαια όταν ρωτήθηκε για το ποια στάση θα κρατούσε αν ο Σνόουντεν ήταν Ρώσος, παραδέχθηκε ότι «θα βεβαιωνόμουν πως θα αντιμετώπιζε τις συνέπειες των πράξεών του με την επιβολή του νόμου».

Ο Πούτιν πάντως δεν θα έπρεπε να ανησυχεί για τον Σνόουντεν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πρώην συμβούλου της NSA, ο 30χρονος έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στο ρωσικό τρόπο ζωής. Οπως δήλωσε ο Ανατόλι Κουτσερένα, ο Σνόουντεν απολαμβάνει την ελευθερία του, αν και ουσιαστικά είναι απένταρος. Περνά τις περισσότερες ώρες του διαβάζοντας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ενώ έχει αρχίσει ήδη να μαθαίνει ρώσικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ