Στουρνάρας: Να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την βιωσιμότητα του χρέους και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τόνισε πως βρίσκεται σε διαρκή ένταση προκειμένου να διαπιστώσει εάν ακολουθείται κανονικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως παρά την ανησυχία του και την σκληρή επίβλεψη του για την εφαρμογή του προγράμματος, η χώρα «βρίσκεται σε καλό δρόμο», κάτι που κατά τον κ. Στουρνάρα φαίνεται και από τα στοιχεία, προσθέτοντας παράλληλα πως το επτάμηνο δεν είναι δωδεκάμηνο.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως τώρα καταρτίζεται το μεσοπρόθεσμο για το 2016 και 2017 και τόνισε ότι «πρέπει να δούμε τη δημοσιονομική σταθερότητα σε βάθος χρόνου», ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε πιο σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στις διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου, σημειώνοντας πως «η οποιαδήποτε μείωση είναι θετική από την μια πλευρά και βελτιώνει την ευημερία του κόσμου, αλλά από την άλλη η κυβέρνηση χάνει έσοδα».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει νέος φόρος, αλλά μόνο η αλλαγή του ΕΕΤΗΔΕ με τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ