Καθυστερούν οι αποκρατικοποιήσεις- Μετά από 6 μήνες θα καταβάλλει η Socar τα 600 εκατ. ευρώ για την ΔΕΣΦΑ - iefimerida.gr

Καθυστερούν οι αποκρατικοποιήσεις- Μετά από 6 μήνες θα καταβάλλει η Socar τα 600 εκατ. ευρώ για την ΔΕΣΦΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βήμα «σημειωτόν» προχωρούν οι εξελίξεις για την πώληση της ΔΕΣΦΑ στη Socar, καθώς θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες αποφάσεων και ελέγχων μέχρι να καταβληθούν τα 400 εκατ. ευρώ της ξένης εταιρείας και να περάσει η ΔΕΣΦΑ στα χέρια των Αζέρων.

Η συμφωνία για την πώληση του 66% της ΔΕΣΦΑ στην Sovar και η καταβολή των 400 εκατ. ευρώ, θα χρειαστεί τουλάχιστον έξι μήνες για να επικυρωθεί, καθώς πρέπει να εκφράσουν τις θέσεις τους για την αποκρατικοποίηση το Ελεγκτικό Συνέδριο, η ΡΑΕ καθώς και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αντιπροσωπεία της Socar η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, θα επισκεφθεί την Τετάρτη το Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Νοτίου Ελλάδος στο Πάτημα της Μαγούλας, καθώς και τη Ρεβυθούσα.

Τα στελέχη της αζερικής εταιρείας ενημερώθηκαν για την κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα μας αλλά και για τη συμφωνία του ΔΕΣΦΑ με την κρατική εταιρία Georgian Gas Transportation Company Ltd από τον Οκτώβριο που αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας από τον ΔΕΣΦΑ προς τον αντίστοιχο Διαχειριστή της Γεωργίας, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος Inogate.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ