Επιμένει ο Τσίπρας για τους «βλαχοδήμαρχους»- Εγκαλεί τον Σαμαρά για την στήριξη του στον Παπαγεωργόπουλο - iefimerida.gr

Επιμένει ο Τσίπρας για τους «βλαχοδήμαρχους»- Εγκαλεί τον Σαμαρά για την στήριξη του στον Παπαγεωργόπουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «σκληρό ροκ» όσον αφορά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά για την στήριξη που είχε παράσχει το 2011 στη ΔΕΘ στον -έγκλειστο πλέον- πρώην δήμαρχο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά από την Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει την επίσημη άποψη της όσον αφορά παρόμοιες περιπτώσεις δηλώνοντας: «Αλήθεια, πως αποκαλούν εκεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση γενικότερα τους κκ Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη, Λιακόπουλο, Μπαλάσκα, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΝΔ και φίλους του κ. Σαμαρά;».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πως διάφοροι εκπρόσωποι τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχαν θεσπίσει ως «κανόνα» την παραβατικότητα: «ο κατάλογος των ονομάτων είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Κλείνονοτας, η Κουμουνδούρου εγκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά για την στήριξη που είχε παράσχει το 2011 στη ΔΕΘ στο πρόσωπο του κ. Παπαγεωργόπουλου τον οποίο αποκάλεσε «έντιμο άνθρωπο», αλλά και για την περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος έχει εκπέσει του αξιώματος του Περιφερειάρχη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αλήθεια, πως αποκαλούν εκεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση γενικότερα τους κκ Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη, Λιακόπουλο, Μπαλάσκα, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΝΔ και φίλους του κ. Σαμαρά;

Αυτές είναι μερικές από τις πρόσφατες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα και ο κατάλογος των ονομάτων είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Χαρακτηριστικά αναφερόμαστε, στην τελευταία συνέντευξη του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ το 2011, όπου ο ίδιος υποστήριζε για τον κατάδικο πλέον για υπεξαίρεση, πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο τα εξής: «Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ο άλλος «έντιμος» άνθρωπος της περιοχής και υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ στη Μακεδονία και ένθερμος υποστηρικτής της συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, κ. Ψωμιάδης, καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος και εξέπεσε του αξιώματος του περιφερειάρχη.

Δεν έχει περάσει καιρός, επίσης, όταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ και αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου συνελήφθη για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκίας, καθώς και για τον δήμαρχο Κιλκίς, επίσης στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος χορηγούσε χιλιάδες δελτία αναπηρίας ζημιώνοντας το δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά, προς το παρόν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ