Χωρίς τέλος οι πονοκέφαλοι για την κυβέρνηση -Ξανά εκτός χρονοδιαγραμμάτων - iefimerida.gr

Χωρίς τέλος οι πονοκέφαλοι για την κυβέρνηση -Ξανά εκτός χρονοδιαγραμμάτων

Χωρίς τέλος οι πονοκέφαλοι για την κυβέρνηση -Ξανά εκτός χρονοδιαγραμμάτων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Περίπατο έχουν πάει για μια ακόμα φορά τα χρονοδιαγράμματα κάλυψης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση δόσης από το πακέτο στήριξης. Αν και απομένουν περίπου 20 ημέρες έως την επιστροφή της Τρόικα, αν και ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από όλους τους υπουργούς να «τρέξουν» τώρα για να μην τρέχουν όταν έρθει η Τρόικα, αν και δίνονται διαβεβαιώσεις ότι «όλα βαίνουν καλώς», στη πραγματικότητα και τα τέσσερα προαπαιτούμενα για τη δόση του Οκτωβρίου έχουν «κολλήσει», με αποτέλεσμα να... σκιάζεται η όποια... ευφορία επιτρέπουν οι δημοσιονομικοί δείκτες.

Αν και υπήρχε προθεσμία έως τέλος Αυγούστου, παραμένουν σε εκκρεμότητα οι αποφάσεις για τη τύχη της ΕΛΒΟ, των ΕΑΣ και της ΛΑΡΚΟ, για τις οποίες η κυβερνητική πρόθεση είναι η εκκαθάριση εν λειτουργία για τη πρώτη και η αναδιάρθρωση των άλλων δύο με στόχο τη πώληση τους. Σε εκκρεμότητα είναι και η εξόφληση των οφειλών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, οι οποίες επίσης θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, ωστόσο ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί οι οφειλές που προέρχονται από την υδροδοσία, από τα επενδυτικά προγράμματα των δύο εταιριών αλλά και από τα εφάπαξ των υπαλλήλων τους.

Σε εκκρεμότητα είναι επίσης τα ονόματα των 1.500 διοικητικών υπαλλήλων από ΑΕΙ- ΤΕΙ για τη συμπλήρωση των 12.500 διαθεσιμοτήτων, καθώς οι Πρυτανικές Αρχές αρνούνται να δώσουν στοιχεία επικαλούμενες το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, απειλώντας έτσι να τινάξουν στον αέρα το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας κι ενώ ήδη από τη κυβέρνηση προσανατολίζονται να ζητήσουν από τη Τρόικα αλλαγές στο δεύτερο κύμα, καθώς όπως λένε «δεν βγαίνουν με τίποτε άλλες 12.500 διαθεσιμότητες».

Εν αναμονή είναι και ο νέος Κώδικας των Δικηγόρων, ο οποίος έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, με κίνδυνο να μπει «λουκέτο» διαρκείας στα δικαστήρια της χώρας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για τις φορολογικές δίκες, που ήδη λιμνάζουν στα διοικητικά δικαστήρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ