Guardian: Οι νέες αποδείξεις των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών αυξάνουν την πίεση στη Συρία και τον Πούτιν - iefimerida.gr

Guardian: Οι νέες αποδείξεις των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών αυξάνουν την πίεση στη Συρία και τον Πούτιν

Guardian: Οι νέες αποδείξεις των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών αυξάνουν την πίεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μία μετά την άλλη οι χώρες που έχουν στραφεί ενάντια στη Συρία παρουσιάζουν στοιχεία πως ο Μπασάρ Αλ Ασαντ κρύβεται πίσω από τη χρήση των χημικών όπλων στην επίθεση της 21ης Αυγούστου. Επειτα από τις αμερικανικές και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σειρά πήραν οι γαλλικές και οι γερμανικές με αποδείξεις που προσθέτουν πίεση στη Συρία, αλλά και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εννιά σελίδες αποχαρακτηρισμένης αναφοράς των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιέχουν στοιχεία για το πώς το καθεστώς του Ασαντ έκανε την επίθεση στα προάστια της Δαμασκού με «εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων».

Η αναφορά περιλαμβάνει εικόνες από δορυφόρο που δείχνουν πως οι επιθέσεις προήλθαν από περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας, με στόχο ζώνες όπου κυριαρχούν οι αντάρτες. Η έκθεση επισημαίνει πως από τότε οι δυνάμεις του Ασαντ βομβάρδισαν αυτές τις περιοχές για να σβήσουν τις αποδείξεις.

«Σε αντίθεση με προηγούμενες επιθέσεις, όπου είχαν χρησιμοποιηθεί μικρές ποσότητες χημικών γα να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, αυτή τη φορά η επίθεση ήταν μαζική και είχε στόχο την ανακατάληψη της περιοχής», επισημαίνει η αναφορά. Ακόμη, Γάλλοι στρατιωτικοί γιατροί επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα 47 ερασιτεχνικών βίντεο από το πρωινό της επίθεσης στη Δαμασκό, όπου φαίνονται τα θύματα.

Τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian θα αυξήσουν την πίεση που αντιμετωπίζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος στη σύσκεψη των G20 στην Αγ. Πετρούπολη οι ηγέτες θα του ζητήσουν να αλλάξει στάση απέναντι στη Συρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρώσος πρόεδρος θα δεχθεί πιέσεις να αποδεχθεί τις αναφορές των μυστικών υπηρεσιών και να προτείνει μία νέα διπλωματική λύση στην κρίση, αποσύροντας την στήριξή του στο καθεστώς του Ασαντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ