Ασαντ: Η φωτιά πλησιάζει το βαρέλι με το μπαρούτι της Μέσης Ανατολής - iefimerida.gr

Ασαντ: Η φωτιά πλησιάζει το βαρέλι με το μπαρούτι της Μέσης Ανατολής

Ασαντ: Η φωτιά πλησιάζει το βαρέλι με το μπαρούτι της Μέσης Ανατολής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα χτύπημα της Δύσης στη Συρία θα προκαλέσει γενικότερο χάος, προειδοποίησε ο Μπασάρ Αλ Ασαντ, που προβλέπει περιφερειακό πόλεμο. Στη συνέντευξή του στη Le Figaro ο πρόεδρος της Συρίας αρνήθηκε για μία ακόμη φορά τις ευθύνες που του καταλογίζουν για τη χρήση των χημικών όπλων, ενώ προειδοποίησε τη Γαλλία πως θα «πληρώσει» ενδεχόμενη συμμετοχή σε στρατιωτική επέμβαση.

«Η Μέση Ανατολή είναι ένα βαρέλι με μπαρούτι και σήμερα η φωτιά το πλησιάζει. Ολοι θα χάσουν τον έλεγχο όταν εκραγεί το βαρέλι αυτό με το μπαρούτι. Το χάος και ο εξτρεμισμός θα ξεχυθούν. Ο κίνδυνος για έναν περιφερειακό πόλεμο υπάρχει», υπογράμμισε ο Ασαντ.

Παράλληλα επανέλαβε πως όσοι τον κατηγορούν θα πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία. «Εχουμε προκαλέσει τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καταθέσουν έστω και ένα μοναδικό ψήγμα απόδειξης. Οι πρόεδροι Ομπάμα και Ολάντ αποδείχθηκαν ανίκανοι να το πράξουν», είπε χαρακτηριστικά και έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στο Παρίσι.

«Οποιοσδήποτε συνεισφέρει στην οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση των τρομοκρατών είναι εχθρός του συριακού λαού. Εάν οι πολιτικές του γαλλικού κράτους είναι εχθρικές έναντι του συριακού λαού, τότε το κράτος αυτό θα γίνει εχθρός τους», τόνισε και κατέληξε: «Θα υπάρξουν συνέπειες, φυσικά αρνητικές, για τα γαλλικά συμφέροντα».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ