Πώς θα εφαρμοστεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων- Ποιους θα επιβαρύνει - iefimerida.gr

Πώς θα εφαρμοστεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων- Ποιους θα επιβαρύνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων του υπουργείου Οικονομικών έχει μπει ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει από το 2014 το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ, με την Τρόικα να εκφράζει επιφυλάξεις για τις εισπράξεις από τα οικόπεδα εκτός σχεδίου, τα αγροτεμάχια και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, θα βαρύνει όλους τους ιδιοκτήτες ανεξαρτήτως από το εάν πρόκειται για εντός σχεδίου ακίνητα, οικόπεδα, καταστήματα, αγροτεμάχια ή καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καθώς και εάν είναι ηλεκτροδοτούμενες, αναφέρουν τα Νέα.

Πως θα εφαρμοστεί ο Ε.Φ.Α.

Ο νέος φόρος, θα εφαρμόζεται ανά ακίνητο και όχι επί του συνόλου της περιουσίας, ενώ λόγω της τεράστιας διεύρυνσης της φορολογικής βάσης που θα προκληθεί, θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους περισσότερους φορολογούμενους οι οποίοι σήμερα καταβάλλουν το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΠΑ, μεταδίδει η εφημερίδα.

Παράλληλα ο Ε.Φ.Α., θα είναι κλιμακωτός και θα προβλέπει 33 συντελεστές ανά τιμής ζώνης και επιβάλλεται ανά τετραγωνικό μέτρο με επιβαρύνσεις από 2 ευρώ έως και 23,1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ