Παράταση ως τις 6 Σεπτεμβρίου για την πρώτη δόση των φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας - iefimerida.gr

Παράταση ως τις 6 Σεπτεμβρίου για την πρώτη δόση των φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας

Παράταση ως τις 6 Σεπτεμβρίου για την πρώτη δόση των φόρων εισοδήματος και ακίνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάσα μίας εβδομάδας θα πάρουν οι φορολογούμενοι. Επειτα από την καθυστέρηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως τις 6 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης των φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας.

Η σχετική προθεσμία έληγε σήμερα, Παρασκευή. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δοθεί παράταση, καθώς πολλοί φορολογούμενοι έλαβαν την τελευταία στιγμή το εκκαθαριστικό σημείωμα, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που ακόμη δεν θα έχουν παραλάβει και έπρεπε να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων.

Ετσι οι υπόχρεοι θα μπορούν να καταβάλουν έως τις 6 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012. Οσοι εξοφλήσουν έως τη νέα προθεσμία εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος θα δικαιούνται την έκπτωση 1,5% που προβλέπεται, ειδάλλως θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Από την άλλη πλευρά, ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ