To Skype έγινε 10 χρονών και γιορτάζει: Επιβεβαίωσε την ανάπτυξη 3D βιντεοκλήσεων - iefimerida.gr

To Skype έγινε 10 χρονών και γιορτάζει: Επιβεβαίωσε την ανάπτυξη 3D βιντεοκλήσεων

To Skype έγινε 10 χρονών και γιορτάζει: Επιβεβαίωσε την ανάπτυξη 3D βιντεοκλήσεω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Skype, το δημοφιλέστερο μέσο επικοινωνίας μέσω διαδικτύου το οποίο αντικατέστησε και το Windows Live Messenger μετά το κλείσιμο του, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και η εταιρεία γιορτάζει κάνοντας στους χρήστες της δώρα, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει 3D κλήσεις.

Στις 29 Αυγούστου ήταν η επέτειος της πρώτης beta έκδοσης του Skype και η Microsoft γιορτάζει παρουσιάζοντας ένα infographic που περιλαμβάνει εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία που αφορούν το Skype, όπως το ότι υπάρχουν 300 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες και έχουν δαπανηθεί συνολικά 1.4 τρισεκατομμύρια λεπτά συνομιλιών σε τηλεφωνικές κλήσεις και τηλεδιασκέψεις, αριθμός που ισοδυναμεί με 2.6 εκατομμύρια χρόνια επικοινωνίας μέσα σε μια δεκαετία!

Στα πλαίσια του εορτασμού, η Microsoft προσφέρει σε κάθε χρήστη της υπηρεσίας 30 λεπτά Skype WiFi δωρεάν, ενώ επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι δοκιμάζει 3D τηλεδιασκέψεις.

Συγκεκριμένα ο Μαρκ Ζιλέτ, ανώτατο στέλεχος της Skype απεκάλυψε σε συνέντευξή του στο BBC ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει την πραγματοποίηση τρισδιάστατων βιντεοκλήσεων, ωστόσο διευκρινίζει ότι θα αργήσουμε να το δούμε αυτό στην αγορά. «Έχουμε κάνει δουλειά στα εργαστήρια ερευνώντας τις δυνατότητες 3D οθονών και 3D λήψης» ανέφερε ο Ζιλέτ

«Έχουμε παρατηρήσει σημαντική πρόοδο στις οθόνες και πολλοί άνθρωποι αγοράζουν τώρα τηλεοράσεις ικανές για την απεικόνιση τρισδιάστατων εικόνων. Ωστόσο οι συσκευές λήψης (κάμερες) δεν είναι σε αυτό το σημείο ακόμα. Πρέπει να προστεθούν πολλαπλές κάμερες στον υπολογιστή, οι οποίες θα βαθμονομηθούν σωστά και θα στραφούν στην κατάλληλη γωνία».

Ο Gillett σημειώνει ότι η τεχνολογία υπάρχει στα εργαστήρια αλλά εφόσον το ευρύτερο οικοσύστημα συσκευών δεν την υποστηρίζει ακόμα δεν μπορούν να το φέρουν στην αγορά.

Δειτε το εντυπωσιακό infographic του SKype με στατιστικά για τα 10 χρόνια λειτουργίας του:

To Skype έγινε 10 χρονών και γιορτάζει: Επιβεβαίωσε την ανάπτυξη 3D βιντεοκλήσεων | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ