Μηχανές του θανάτου: Ποια είναι τα όπλα που έκριναν την έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου [βίντεο] - iefimerida.gr

Μηχανές του θανάτου: Ποια είναι τα όπλα που έκριναν την έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λέγεται ότι οι πόλεμοι αποτελούν υψίστης σημασίας φάσεις της ιστορίας, οι οποίες λειτουργούν ως «επιταχυντές» της ανθρώπινης εξέλιξης και προόδου, με τρόπο που η συμβατική πολιτική δεν κατάφερε και δεν θα καταφέρει ποτέ να υπάρξει.

Και πράγματι, αν αναλογιστεί κανείς τον δημιουργικό «πυρετό» που πλήττει κράτη και ολόκληρες ηπείρους σε περιόδους εμπόλεμης κατάστασης και γενικευμένης κινητοποίησης, εύκολα καταλαβαίνει γιατί η παραπάνω ευρέως διαδεδομένη διαπίστωση περί πολέμου δικαιώνεται πλήρως.

Αρκεί να σκεφτούμε πόσο πολύ προϊόν των εκάστοτε πολέμων είναι τα τεχνολογικά περιβάλλοντα μέσα στα οποία διαβιώνουμε σήμερα, από το διαδίκτυο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι τα Google Glasses και τα άλλα μικροσκοπικά μαραφέτια που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί ρίχνει μία διαφωτιστική ματιά στον τεχνολογικό αγώνα για κυριαρχία ανάμεσα στη ναζιστική Γερμανία, τις ΗΠΑ, την ΕΣΣΔ και την Βρετανία κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανόσια στρατιωτικά επιτεύγματα που ώθησαν προς τα εμπρός την ανθρωπότητα μέσα όμως από ποτάμια αίματος και χαμένων ζωών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ