Ολι Ρεν: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για πρόσθετα χρήματα στην Ελλάδα- Ακόμη δεν ξέρουμε αριθμό - iefimerida.gr

Ολι Ρεν: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για πρόσθετα χρήματα στην Ελλάδα- Ακόμη δεν ξέρουμε αριθμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξηγήσεις για ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε. Ολι Ρεν, ο οποίος υποστήριξε πως «ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε πόσα παραπάνω χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να κλείσει την ''μαύρη τρύπα'' στο πρόγραμμα διάσωσης της».

Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο κ. Ρεν επεσήμανε πως η Τρόικα θα πρέπει πρώτα να «ξεψαχνίσει» το δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδας, πριν διαπιστωθεί εάν είναι ακριβής η εκτίμηση του Γιάννη Στουρνάρα για χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα ύψους 10 δισ. ευρώ, αναφέρει το Bloomberg.

«Είναι πολύ νωρίς για να αναφέρω οποιονδήποτε αριθμό. Η Τρόικα θα κάνει τη δουλειά της και θα κάνει μια ανάλυση για το πιθανό χρηματοδοτικό κενό και εμείς στη συνέχεια θα κάνουμε μία πρόταση, πιθανώς μέσα στο φθινόπωρο».

Παράλληλα, ο Ολι Ρεν ανέφερε ότι το μέγεθος για ένα ενδεχόμενο πρόσθετο πακέτο, θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της Ελλάδας, αλλά και από την ικανότητα της να τα επιστρέψει, παράγοντας ο οποίος είναι καθοριστικός για το ΔΝΤ.

«Είναι σημαντικό πρώτα να κάνουμε την ανάλυση και να επικεντρωθούμε τόσο στο εάν υπάρχει ''μαύρη τρύπα'' και δεύτερον για τη βιωσιμότητα του χρέους», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ