Ρώσος γκέι έφηβος χρησιμοποιεί το Twitter για να καταπολεμήσει την ομοφοβία και δίνει συνέντευξη στο Vice - iefimerida.gr

Ρώσος γκέι έφηβος χρησιμοποιεί το Twitter για να καταπολεμήσει την ομοφοβία και δίνει συνέντευξη στο Vice

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και μερικούς μήνες η Ρωσία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος εξαιτίας της νομοθεσίας της κατά των γκέι και της παρεπόμενης ομοφοβικής κρατικής προπαγάνδας, ενώ σάλο έχει προκαλέσει και η πέραν κάθε περιγραφής υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης νεαρού γκέι από ομάδα νεοναζιστών [διαβάστε σχετικά εδώ].

Οι Ρώσοι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν βοήθεια από τις επίσημες αρχές, καθώς το πιθανότερο είναι να βρεθούν υπόλογοι, αναγκαζόμενοι έτσι να ζουν σε μία χώρα που τους μισεί, μην έχοντας την πολυτέλεια της μετανάστευσης.

Εκτός από ορισμένες ομάδες ακτιβιστών που διοργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, κανείς άλλος δεν είναι διατεθειμένος να δραστηριοποιηθεί υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Εξαίρεση ένας θαρραλέος γκέι έφηβος από το Νοβοσιμπίρσκ, ο οποίος έχει μετατρέψει το Twitter σε όπλο κινητοποίησης (@ru_lgbt_teen) και ο οποίος παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στο περιοδικό Vice.

Για να τη διαβάσετε, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Twitter ΡΩΣΙΑ προπαγάνδα Vice γκέι νομοθεσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ