Μητσοτάκης: Απολύθηκαν 226 επίορκοι -Η κινητικότητα να πάρει μόνιμο χαρακτήρα - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Απολύθηκαν 226 επίορκοι -Η κινητικότητα να πάρει μόνιμο χαρακτήρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης της «δεξαμενής» με μόνιμο χαρακτήρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας, υποστηρίζοντας πως «είναι κάτι το οποίο θα το δούμε. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε ένα μήνα», ενώ μιλώντας για την διαδικασία της κινητικότητας, την χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική και επεσήμανε πως πρέπει να πάρει έναν μόνιμο χαρακτήρα με αξιοκρατικά ωστόσο κριτήρια.

Στη συνέχεια, διαχώρισε τις απολύσεις στο Δημόσιο από την διαδικασία της κινητικότητας, τονίζοντας πως το ποσοστό απολύσεων που θα προέλθει από την δεξαμενή της κινητικότητας, θα είναι πολύ μικρό. Οπως υπογράμμισε, οι απολύσεις θα προέλθουν παράλληλα και από τους πειθαρχικούς ελέγχους επίορκων υπαλλήλων, αλλά και από συμβασιούχους του Δημοσίου και των ΟΤΑ των οποίων οι υποθέσεις βρίσκονται στα δικαστήρια και οι ίδιοι παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές.

Ο υπουργός γνωστοποίησε παράλληλα, πως από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 έχουν δει την «πόρτα» της εξόδου από το Δημόσιο 226 υπάλληλοι μετά από πειθαρχικό έλεγχο, αριθμός που κατά τον κ. Μητσοτάκη θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του έτους και ζήτησε τη βοήθεια των ίδιων των υπαλλήλων, ώστε να απομακρυνθούν από το Δημόσιο οι «κοπανατζήδες»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ