Ο Κάμερον αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του για να αρχίσει -ίσως- τον πόλεμο στην Συρία - iefimerida.gr

Ο Κάμερον αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του για να αρχίσει -ίσως- τον πόλεμο στην Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσπευσμένα επiστρέφει από τις θερινές του διακοπές ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον λόγω των εξελίξεων στη Συρία. Αύριο Τρίτη ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τέταρτη φορά μέσα στη χρονιά που ο Κάμερον αποφασίζει να κάνει διακοπές. Μετά την Ιμπιζα, το Αλγκάβρε και το νησί Τζούρα, τελευταίος προορισμός του ήταν η Κορνουάλη.

«Στις τέταρτες διακοπές του γι' αυτό το καλοκαίρι ο Ντέιβιντ Κάμερον εθεάθη ολίγον ροζ να προσπαθεί να κρατήσει την ισορροπία του ενώ αλλάζει μαγιό στην παραλία, τυλιγμένος με μια πετσέτα», έγραψε σε ειρωνικό ύφος η Daily Mail, δημοσιεύονται φωτογραφία του ηλιοκαμένου πρωθυπουργού.

Το Σάββατο ο Κάμερον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά την οποία εξέτασαν όλες τις επιλογές αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο καθεστώς της Δαμασκού.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος οι δύο ηγέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς στη Συρία είναι πιθανόν να πραγματοποίησε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον του λαού του και εξέτασαν στρατιωτικές επιλογές εναντίον της Δαμασκού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, αμφότεροι εξέφρασαν «τη βαθιά ανησυχία τους (...) για τις ολοένα και πιο σημαντικές ενδείξεις ότι μια σημαντική επίθεση με χημικά όπλα πραγματοποιήθηκε από το συριακό καθεστώς εναντίον του ίδιου του λαού του».

«Το γεγονός επίσης, ότι ο πρόεδρος Άσαντ δεν συνεργάστηκε με τα Ηνωμένα Έθνη, προκαλεί υποψίες ότι το καθεστώς έχει κάτι να κρύψει», σημείωσε το Λονδίνο, τονίζοντας πως «η σημαντική χρήση χημικών όπλων θα άξιζε μια σοβαρή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ