Spiegel: Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν και το «στρατηγείο» του ΟΗΕ - iefimerida.gr

Spiegel: Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν και το «στρατηγείο» του ΟΗΕ

Spiegel: Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν και το «στρατηγείο» του ΟΗΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και στο κτίριο του ΟΗΕ είχαν «στήσει αφτί» οι Αμερικανοί. Οπως αποκάλυψε το Spiegel, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είχε βάλει κοριό στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Επικαλούμενο έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο Εντουαρντ Σνόουντεν, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ στη Βιέννη ήταν ανάμεσα στους στόχους της NSA, ενώ όπως προκύπτει οι πράκτορές της είχαν εισβάλει στο σύστημα βιντεοδιασκέψεων του ΟΗΕ.

«Η κυκλοφορία των δεδομένων μας δίνει τις εσωτερικές βίντεο τηλεδιασκέψεις των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρει ένα έγγραφο, σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο προσθέτει ότι μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων οι αποκωδικοποιήσεις των επικοινωνιών αυξήθηκε από 12 σε 458.

Εσωτερικά αρχεία δείχνουν, επίσης, πως η NSA κατασκόπευε την επίσημη αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Νέα Υόρκη μετά τη μετακόμισή της σε νέες αίθουσες το φθινόπωρο του 2012.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η NSA διαχειρίζεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης (κοριών) σε περισσότερες από 80 πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο που αποκαλείται «Υπηρεσία Ειδικής Συλλογής».

«Η επιτήρηση είναι εντατική και καλά οργανωμένη και έχει μικρή ή καθόλου σχέση με την απόκρουση τρομοκρατών» αναφέρει το Spiegel.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ