Οι Ισραηλινοί εξέλεξαν σε καλλιστεία την ομορφότερη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Ισραηλινοί εξέλεξαν σε καλλιστεία την ομορφότερη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος [εικόνες]

Οι Ισραηλινοί εξέλεξαν σε καλλιστεία την ομορφότερη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβε χώρα στην πόλη Χάιφα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και περίεργες εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα. Ο λόγος για τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ολοκαύτωμα» στον οποίο συμμετέχουν γυναίκες ηλικίας από 70 έως και 94.

Μοναδική «υποχρέωση» των συμμετεχόντων είναι να έχουν επιζήσει από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος κατά την περίοδο των θηριωδιών των Ναζί.

Οι 18 φιναλίστς ντυμένες με εντυπωσιακά φορέματα, βαμμένες και με όμορφα κοσμήματα έδειχναν να διασκεδάζουν τον ιδιότυπο αυτό διαγωνισμό με το συμβολικό χαρακτήρα.

Οι Ισραηλινοί εξέλεξαν σε καλλιστεία την ομορφότερη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι ο διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία να βρεθούν μαζί οι γυναίκες που βίωσαν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, ενώ, όπως τονίζει η συμμετέχουσα Εσθήρ Γκοροβίτσκι «Μου δίνει τη δυνατότητα να βρεθώ στον ίδιο χώρο με γυναίκες που οι ζωές τους άλλαξαν ριζικά εξαιτίας των όσων αντιμετώπισαν».

Οι Ισραηλινοί εξέλεξαν σε καλλιστεία την ομορφότερη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Υπολογίζεται ότι πλέον στο Ισραήλ υπάρχουν μόλις 200.000 επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ωστόσο, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει αντιμετωπίσει έντονες αντιδράσεις και σκληρή κριτική.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός ευτελίζει τη σημασία του Ολοκαυτώματος, ενώ οι πιο ακραίες φωνές σημειώνουν ότι τα ίδια τα καλλιστεία αποτελούν ρατσιστική συμπεριφορά κατά των επιζώντων.

Η φετινή νικήτρια, πάντως, η Σοσάνα Κόλμερ, ετών 79 δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενη με τον τίτλο της. Η ζωή άλλωστε δεν της έχει προσφέρει και πολλές χαρές, καθώς έζησε τη φρίκη του στρατοπέδου Αουσβιτς, ενώ, το 2006, το σπίτι της καταστράφηκε από έναν πύραυλο που πιθανότατα εκτόξευσε η Χεζμπολάζ του Λιβάνου.

Οι Ισραηλινοί εξέλεξαν σε καλλιστεία την ομορφότερη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οι Ισραηλινοί εξέλεξαν σε καλλιστεία την ομορφότερη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ