Ασμουσεν: Η Ελλάδα πάει καλά, αλλά μην γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε - iefimerida.gr

Ασμουσεν: Η Ελλάδα πάει καλά, αλλά μην γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε

Ασμουσεν: Η Ελλάδα πάει καλά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού προγράμματος εκφράζει ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΚΤ, Γέργκ Ασμουσεν, οι οποίος, συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Ασμουσεν εκφράζει με προσεκτικά λόγια την αισιοδοξία του για το πρόγραμμα, αλλά προειδοποιεί, παράλληλα, πως «οι επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για μείωση του χρέους δεν βοηθούν».

Παρέπεμψε δε τις όποιος συζητήσεις για το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους και το τρίτο πακέτο βοήθειας στην ανακοίνωση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012.

Για τον κ. Άσμουσεν το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού για τα έτη 2015-16 είναι κρίσιμο. «Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο Μεσοπρόθεσμο, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία της ευρωζώνης συνολικά, ο κ. Άσμουσεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου του εφησυχασμού μετά τις πρόσφατες θετικές ενδείξεις για έξοδο από την ύφεση.

Ακόμη επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι αναγκαία στην τρόικα, ενώ χαρακτηρίζει την τραπεζική ένωση τη μεγαλύτερη «θεσμική αλλαγή» στην Ευρώπη μετά την εισαγωγή του ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ