Το καλύτερο παυσίπονο που κυκλοφορεί είναι το σεξ - Ποιες παθήσεις θεραπεύει [λίστα] - iefimerida.gr

Το καλύτερο παυσίπονο που κυκλοφορεί είναι το σεξ - Ποιες παθήσεις θεραπεύει [λίστα]

Σεξ όπως λέμε παυσίπονο - Ποιες παθήσεις θεραπεύει [λίστα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεξ όπως λέμε ασπιρίνη. Και ακόμη καλύτερα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη γερμανικού πανεπιστημίου συμπέρανε πως η ερωτική πράξη καταπραΰνει τα ενοχλητικά συμπτώματα διαφόρων ασθενειών γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά παυσίπονα.

Γερμανοί Νευρολόγοι από το Πανεπιστήμιο Μίνστερ της Γερμανίας που μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στο σεξ και διάφορες παθήσεις κατέληξαν ότι λειτουργεί καταπραϋντικά για ορισμένες εξ' αυτών.Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης εκκρίνονται ενδορφίνες που αποτελούν φυσικά παυσίπονα και οι οποίες δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα, μειώνοντας ή εξαλείφοντας την αίσθηση του πόνου

  • Γιατρικό για τους πονοκεφάλους

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, όπως αναφέρει το iatropedia, το 60% των ανδρών (οι οποίοι υπέφεραν από δύο τύπους κεφαλαλγίας για πάνω από δύο χρόνια) δήλωσε πως ο πονοκέφαλος τους περνάει μετά την ερωτική πράξη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις γυναίκες, με το 19% αυτών να υποστηρίζει ότι νιώθει πλήρη ανακούφιση, το 51% μέτρια ανακούφιση και το 29% ήπια ανακούφιση.

  • Μειώνει τον καρδιακό κίνδυνο

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ αναφέρει ότι οι άνδρες που έχουν ερωτικές επαφές δυο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα διατρέχουν 50% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σχέση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.

  • Ελιξίριο νεότητας

Όσοι κάνουν έστω και 15% περισσότερο σεξ από τον μέσο όρο, δηλαδή τρεις αντί για δύο φορές την εβδομάδα, φαίνονται νεότεροι.

  • Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση

Το σεξ γυμνάζει το σώμα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την αντοχή και τον μυϊκό τόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ