Ασμουσεν: Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Ασμουσεν: Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Ασμουσεν: Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας πρόοδο αναγνώρισε ο Γιοργκ Ασμουσεν έπειτα από τη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα. Παράλληλα όμως, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Οικονομικών έπειτα από τη συνάντησή τους, ο Γιοργκ Ασμουσεν ανέφερε ότι ήδη τα αποτελέσματα δείχνουν πως υπάρχει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον ανακεφαλαιοποιημένο. Παράλληλα χαρακτήρισε επώδυνη την προσπάθεια του ελληνικού λαού και εξέφρασε τον σεβασμό του για αυτή. Ακόμη τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας, ειδικά των νέων, που, όπως είπε, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και της επίτευξης ρυθμών ανάπτυξης.

Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά και νέου προγράμματος για την Ελλάδα, παρέπεμψε στην απόφαση του Εurogroup του περασμένου Νοεμβρίου που αναφέρει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που θα επιτευχτεί πρωτογενές πλεόνασμα θα εξετασθούν μέτρα περαιτέρω μείωσης χρέους. Πρόσθεσε ότι οι όποιες συζητήσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν την ερχόμενη άνοιξη του 2014 όταν θα βγουν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία για το 2013.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ