Πώς θα μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων χωρίς να πεινάσετε - 10... μυστικά [λίστα] - iefimerida.gr

Πώς θα μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων χωρίς να πεινάσετε - 10... μυστικά [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειδή οι δίαιτες είναι για όλους μια... επίπονη διαδικασία είναι προτιμότερο αν κάποιος θέλει να χάσει μερικά κιλά ή να διατηρήσει το βάρος τους να αρχίσει με το... βασικό, δηλαδή τον περιορισμό της κατανάλωσης θερμίδων. Είναι γνωστό, άλλωστσε ότι η μείωση της πρόσληψης θερμίδων κατά 500 την ημέρα οδηγεί στην απώλεια μισού κιλού την εβδομάδα. Ετσι χωρίς κόπο. Πώς μπορεί, όμως, να το πετύχει κανείς αυτό; Παρακάτω παρουσιάζονται 10 κόλπα που μειώνουν τις θερμίδες χωρίς να προκαλείται πείνα.

  • Δε τρώμε μπροστά στην τηλεόραση (σύμφωνα με έρευνα το δείπνο μπροστά στην TV προσφέρει... 288 περισσότερες θερμίδες από ότι σε διαφορετική περίπτωση)
  • Φροντίζουμε οι σαλάτες να μην είναι «βόμβες» λιπαρών (αποφεύγουμε τα κρουτόν, τις λιπαρές σος, το τσιγαρισμένο μπέικον, το αβοκάντο, τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς)
  • Επιλέγουμε μικρότερα πιάτα (σύμφωνα με έρευνα αντικαθιστώντας ένα μεγάλο πιάτο με ένα μεσαίο καταναλώνουμε 20 με 25% λιγότερο φαγητό και νιώθουμε το ίδιο πλήρες)
  • Αποφεύγουμε τα ροφήματα με λιπαρά και πολύ ζάχαρη (προτιμούμε τα λάιτ αναψυκτικά, τη σόδα, τους φυσικούς χυμούς και το τσάι)
  • Δεν τρώμε ότι υπάρχει στο πιάτο μας (αν όμως αφήσουμε περίπου το 1/5 της τροφής μας στο πιάτο μπορούμε να καταναλώσουμε πολύ λιγότερες θερμίδες, χωρίς να πεινάσουμε)
  • Λαδερά χωρι λάδι (αποφύγετε να «πνίξετε» στο λάδι τα λαδερά σας φαγητά.Προσθέστε μόνο μια δυο κουταλιές λάδι λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού)
  • Εξυπνο πρωινό (Αν κάποιος φάει δύο βραστά ή ποσέ αυγά το πρωί θα αισθανθεί χορτάτος και μπορεί να καταναλώσει μέχρι και 400 θερμίδες λιγότερες μέχρι την ώρα του δείπνου)
  • Σούπα πριν τα κυριώς γεύματα (Βοηθά στην αίσθηση κορεσμού και οδηγεί στο να καταναλώσουμε περίπου 135 θερμίδες λιγότερες ανά γεύμα
  • Ακούμε το στομάχι μας (αντί να κοιτάμε πότε θα αδειάσει το πιάτο που έχουμε μπροστά μας)
  • Ο ύπνος αδυνατίζει και ομορφαίνει (έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο έδειξε πως οι περισσότεροι άνθρωποι που κοιμούνται μόνο 5 1/2 ώρες, έχουν την τάση να καταναλώνουν μέχρι και 1.087 θερμίδες παραπάνω)

Πηγή: doctv.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ