15 μεγιστάνες που δεν θα αφήσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους - Αγχώνονται, λένε, μόνο για τα έξοδα της κηδείας τους - iefimerida.gr

15 μεγιστάνες που δεν θα αφήσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους - Αγχώνονται, λένε, μόνο για τα έξοδα της κηδείας τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι φυσικά, όλοι οι μεγιστάνες αλτρουιστές. Πολλοί αποφασίζουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε αεροπλάνα και σκάφη αναψυχής. Υπάρχουν όμως κι αυτοί, που απλά, όπως λένε τους αρκεί να έχουν τα έξοδα της κηδείας τους.

ΟΥΟΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ

Ο απίστευτα πλούσιος επενδυτής και φιλάνθρωπος, έχει δεσμευθεί να δώσει το 99% της περιουσίας του, είτε κατά τη διάρκεια της ζωής του ή όταν πεθαίνει σε φιλανθρωπίες. Το 83% θα δοθεί στο ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς.

ΠΙΕΡ ΟΜΙΝΤΙΑΡ

Ο ιδρυτής του E-Bay Πιέρ Ομιντιάρ έχει δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του σε εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί κι όχι στα τρία παιδιά του, σύμφωνα με το Forbes.

ΜΑΙΚΛ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΓΚ

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ πληρώνεται με 1 δισ. δολάρια ετησίως. Είναι κι αυτός φιλάνθρωπος, έχοντας δωρίσει εκατομμύρια στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς και αλλού.

Εχει δύο κόρες. «Ο καλύτερος οικονομικός προγραμματισμός τελειώνει με μια γερή επιταγή στον εργολάβο κηδειών», έχει πει.

ΤΖΙΝ ΣΙΜΟΝΣ

Ο σταρ της ροκ Τζιν Σίμονς, ο μπασίστας των KISS έχει δηλώσει για τα δύο παιδιά του. «Ποτέ δεν θα είναι πλούσιοι από τα λεφτά μου επειδή κάθε χρόνο θα πρέπει να αναγκαστούν να σηκωθούν από το κρεβάτι, να βγουν έξω και να εργαστούν». Η περιουσία του εκτιμάται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

ΤΖΙΝΑ ΡΑΪΝΧΑΡΤ

Η Αυστραλή μεγιστάνας του σιδήρου Τζίνα Ράινχαρτ, η πλουσιότερη γυναίκα στην Αυστραλία, θέλει να βγάλει τα τέσσερα παιδιά της από την κληρονομιά, διότι δεν τα θεωρεί ικανά να διαχειριστούν την αμύθητη περιουσία της.

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ

Ο ιδρυτής της Microsoft και η σύζυγός του Μελίντα δεν ενδιαφέρονται για τη διατήρηση των χρημάτων τους για τον εαυτό τους ή για τα τρία παιδιά τους. Το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation ιδρύθηκε το 1994 και σήμερα έχει στο ενεργητικό του πάνω από 37.000 εκατομμύρια δολάρια.

ΤΖΑΚΙ ΤΣΑΝ

Ο ηθοποιός ανακοίνωσε το 2011 ότι είχε αποφασίσει να δώσει τα μισά του χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς όταν πεθάνει.
«Αν είναι ικανός, μπορεί να κάνει τα δικά του χρήματα. Εάν δεν είναι, τότε θα πρέπει ακριβώς να σπαταλά τα δικά μου», έχει πει για το γιο του.

ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΜΑΡΚΟΥΣ

Ο συνιδρυτής της Home Depot μεγάλωσε στο Νιού Τζέρσι από Ρώσους μετανάστες γονείς. Οι φιλανθρωπίες του περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση του Ενυδρείου της Γεωργίας και του Ιδρύματος Marcus. Δεν θέλει τα παιδιά του να κληρονομήσουν μεγάλα ποσά - για το καλό τους.

ΤΣΑΚ ΦΙΝΙ

Ο Τσακ Φίνι είναι ο συν-ιδρυτής των Duty-Free. Μετέφερε όλο τον πλούτο του για την ίδρυση του φιλανθρωπικού ιδρύματος Atlantic φιλανθρωπιών. Σήμερα διαθέτει ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.

ΝΑΙΤΖΕΛΑ ΛΟΣΟΝ

Η Βρετανή σεφ Nαϊτζέλα Λόσον έχει δηλώσει: «Είμαι αποφασισμένη ότι τα παιδιά μου θα πρέπει να έχουν μηδέν οικονομική ασφάλεια. Είναι ερείπια οι άνθρωποι που δεν έχουν να κερδίσουν χρήματα».

ΤΕΝΤ ΤΕΡΝΕΡ

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Τεντ Τέρνερ έχει πέντε παιδιά από τρεις γάμους, αλλά δεν σκοπεύει να τους αφήσει πολλά. Μέγας φιλάνθρωπος έχει πει ότι δεν έχει πια αρκετά χρήματα για να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του.

ΤΖΟΝ ΑΡΝΟΛΝΤ

Ο δισεκατομμυριούχος των επενδύσεων Τζον Αρνολντ μπορεί να είναι μόνο 40 ετών, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο έκλεισε την εταιρεία του Centaurus Energy και αποσύρθηκε συγκεντρώνοντας κατ 'εκτίμηση πλούτο 4 δισ. Δολαρίων. Τώρα μαζί με τη σύζυγό του Λόρα έχουν αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής τους για να δώσει μακριά αυτό τον πλούτο μέσω του ιδρύματός τους να υποστηρίξουν καινοτόμες ιδέες, κι όχι τα τρία παιδιά τους.

ΑΝΤΡΙΟΥ ΛΟΙΝΤ ΒΕΜΠΕΡ

Ο Βρετανός συνθέτης είπε κάποτε ότι «δεν νομίζω ότι θα πρέπει να έχουμε ένα σωρό πλούσια παιδιά και τα εγγόνια. Νομίζω ότι τα λεφτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ένας τρόπος για να προωθήσουμε τις τέχνες». «Θα ληφθεί μέριμνα για τα πέντε παιδιά μου, αλλά η περιουσία μου θα διατεθεί για καλλιτεχνικά προγράμματα».

ΤΖΟΡΤΖ ΛΟΥΚΑΣ

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τζορτζ Λούκας υπέγραψε να δώσει στα ιδρύματα του Γκέιτς και του Μπάφετ τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας του, όταν πεθάνει.

Τ. ΜΠΟΥΝ ΠΙΚΕΝΣ

Ο μεγιστάνας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ξεκίνησε ως παιδί που μοίραζε εφημερίδες. Η εταιρεία του τώρα έχει μια καθαρή αξία των 1,4 δισ. δολαρίων. Στην Giving Pledge έχει δωρίσει τουλάχιστον το ήμισυ των χρημάτων του. «Δεν είμαι οπαδός του κληρονομικού πλούτου» έχει δηλώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ