Ιστορική επίσκεψη Μέρκελ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιστορική επίσκεψη Μέρκελ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σύμβολο της θηριωδίας των Ναζί, το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται «ιστορική» καθώς για πρώτη φορά επισκέπτεται το στρατόπεδο Γερμανός Καγκελάριος, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση που υποστήριξε ότι η επίσκεψη στο ιστορικό μνημείο γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους, ενώ τη χαρακτήρισαν και απόπειρα ιστορικής εξιλέωσης.

Από την πλευρά τους οι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος χαιρέτισαν την κίνηση της Ανγκελα Μέρκελ τονίζοντας ωστόσο την καθυστέρηση.

«Για μένα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή» είπε η Μέρκελ κατά την επίσκεψή της, προσθέτονας πως «η μνήμη αυτή δεν πρέπει να ξεθωριάσει από γενιά σε γενιά. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τι δυστυχία έχει περάσει από τη Γερμανία».

Την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο και περιηγήθηκε στα ερείπια του στρατοπέδου, παρουσία του προέδρου της επιτροπής του στρατοπέδου, Μαξ Μανχάιμερ και άλλων πρώην έγκλειστων στο Νταχάου.

Ιστορική επίσκεψη Μέρκελ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ιστορική επίσκεψη Μέρκελ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ιστορική επίσκεψη Μέρκελ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ