Σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς - iefimerida.gr

Σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «αγκάθι» εξελίσσονται για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία μετά τις διαφωνίες που έχουν εκφράσει δημοσίως βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα, όπως φαίνεται θα χειριστούν από κοινού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος οι οποίοι θα συναντηθούν κατ' ιδίαν την Πέμπτη με μόνο θέμα στην ατζέντα τους ακριβώς αυτό: Τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν το μεσημέρι της Τρίτης στο πρωθυπουργικό γραφείο, μετά και την ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί, μακρά συνεργασία τόσο για τα θέματα που εκκρεμούν και πρέπει να κλείσουν ενόψει της νέας αξιολόγησης της Τρόικα που καταφθάνει το Σεπτέμβριο, όσο και για το πλαίσιο της νέας προγραμματικής συμφωνίας της δικομματικής κυβέρνησης, η οποία όπως είχε κάνει γνωστό ο κ. Βενιζέλος πριν το Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να παρουσιαστεί λίγο νωρίτερα από τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών με τον κ. Σαμαρά να φέρεται πως δήλωσε ότι δεν είναι ένα ζήτημα που συζητείται σε σύσκεψη μιας ώρας.

Με αρκετούς βουλευτές από τα δύο κομματικά στρατόπεδα να εκφράζουν ευθέως τις αντιρρήσεις τους (Σοφία Βούλτεψη, Παναγιώτης Ρήγας, Μιχάλης Ταμήλος, Μιχάλης Κασσής) για το συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση καλείται για μια ακόμη φορά να κρατήσει λεπτές ισορροπίες και να παρουσιάσει ένα σχέδιο το οποίο θα κάμψει τις αντιδράσεις και δεν θα βάλει σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ