Ισραηλινοί και Αραβες ενώνουν τις... κραυγές τους για την ειρήνη υπό το ήχο του χέβι μέταλ - iefimerida.gr

Ισραηλινοί και Αραβες ενώνουν τις... κραυγές τους για την ειρήνη υπό το ήχο του χέβι μέταλ

Ισραηλινοί και Αραβες ενώνουν τις... κραυγές τους για την ειρήνη υπό το ήχο του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιστορικές τους διαφορές είναι πάρα πολλές ενώ είχαν την ατυχία να γεννηθούν και να μεγαλώσουν σε μια περιοχή βουτηγμένη στη βία και στο αίμα, ωστόσο, δύο μπάντες από το Ισαρήλ, η μία εβραϊκή και η άλλη αραβική, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν μήνυμα ειρήνης για την ευρύτερη περιοχή.

Ο λόγος για την αραβική μουσική κολεκτίβα Khalas (αρκετά) και την εβραϊκή Orphaned Land (Ορφανή Γη) οι οποίες ξεκινούν κοινή περιοδεία 18 ημερών στην Ευρώπη με στόχο την προώθηση της συνύπαρξης των δύο λαών και υπό τους ήχους της ακραίας χέβι μέταλ μουσικής.

«Θέλουμε να μοιραστούμε τη σκηνή, να δείξουμε ότι οι δύο λαοί μας μπορούν να συνυπάρξουν» λέει ο εβραίος Κόμπι Φαρχί, τραγουδιστής των Orphaned Land, αναρωτώμενος: «Θα μοιραστούμε ένα λεωφορείο για τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Δεν είναι το πιο τέλειο παράδειγμα συνύπαρξης;». Μαζί του συμφωνεί ο κιθαρίστας και μάνατζερ των Khalas, ο Αραβας Αμπεντ Χαθούτ. «Αν μπορέσουμε να συνυπάρξουμε σε ένα λεωφορείο, γιατί να μην μπορέσουμε να συνυπάρξουμε και σε μια χώρα;» λέει.

Ο ένας στους πέντε κατοίκους του Ισραήλ είναι αραβικής καταγωγής. Μάλιστα, πολλοί από τους «ισραηλινούς Αραβες» - όπως ονομάζονται - θεωρούν τους εαυτούς τους Παλαιστινίους. Τα μέλη των δύο συγκροτημάτων ζουν σε ξεχωριστές κοινότητες, αν και υπάρχουν μερικές πόλεις, οι «μεικτές», όπου μειονότητες Αράβων ζουν μαζί με Εβραίους. «Από μόνη της η μουσική δεν θα λύσει την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση, είμαι όμως βέβαιος ότι μπορεί να εμπνεύσει τους λαούς» λέει ο τραγουδιστής των Khalas.

Πρωτομάστορες αυτής της περίεργης συνύπαρξης είναι οι δύο ηγέτες των συγκροτημάτων οι οποίοι συνδέονται από παλιά με στενή φιλία και αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν.

Οπως αναφέρει το vima τα δύο συγκροτήματα συναντήθηκαν για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια σε μια ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα το χέβι μέταλ και από τότε διατηρούν άριστες σχέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ