«Στο σκαμνί» για εγκλήματα πολέμου ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ - iefimerida.gr

«Στο σκαμνί» για εγκλήματα πολέμου ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ

Στο σκαμνί για εγκλήματα πολέμου ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα πρόσωπο που απασχόλησε αρκετά την κοινή γνώμη στη Μεγάλη Βρετανία, κυβερνώντας της χώρα για αρκετά χρόνια, αλλά και προκαλώντας την οργή πολλώ με τις επιλογές του και κυρίως την απόφασή του να στηρίξει την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Πλέον, ο ανεξάρτητος Βρετανός βουλευτής, Τζόρτζ Γκάλογουεϊ, ετοιμάζεται να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με τον προβοκατόρικο τίτλο «Ο φόνος του Τόνι Μπλέρ» με πολιτικό και ποινικό στόχο να καθίσει στο εδώλιο τον πρώην πρωθυπουργό ως εγκληματία πολέμου.

Ο αριστερός πολιτικός, γνωστός για τις ηχηρές παρεμβάσεις του, καλεί το κοινό να βοηθήσει οικονομικά στην παραγωγή της ταινίας, ενώ σε όσους χαρακτηρίζουν τον τίτλο κακόγουστο απαντάει «κακόγουστη και εγκληματική είναι μόνο η ίδια η πορεία του Μπλερ ως πολιτικού».

«Ο Μπλερ προκάλεσε τρία ήδη φόνων» εξηγεί ο Γκάλογουεϊ και συνεχίζει «τον ιδεολογικό θάνατο του Εργατικού Κόμματος, το χαμό εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων για την απόφαση να στηρίξει την παράνομη εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ και τον οικονομικό θάνατο που προκάλεσε στην Βρετανία λόγω της φιλελεύθερης πολιτικής του».

Πρότυπό του είναι η δουλειά του διάσημου σκηνοθέτη και ακτιβιστή Μάικλ Μουρ, ενώ δηλώνει ότι θα αντιγράψει την τεχνική των απροειδοποίητων συνεντεύξεων, όπως ακριβώς κάνει και ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

Ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ, γνωστός για την αντιπολεμική του δράση, είχε εκδιωχθεί από το Εργατικό Κόμμα το 2003, όταν άσκησε έντονη κριτική σχετικά με τις θέσεις του τότε πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ