Τα 100 καλύτερα βιβλία όλων των εποχών: Πραγματικά στολίδια του ανθρώπινου πολιτισμού - iefimerida.gr

Τα 100 καλύτερα βιβλία όλων των εποχών: Πραγματικά στολίδια του ανθρώπινου πολιτισμού

Τα 100 καλύτερα βιβλία όλων των εποχών: Πραγματικά στολίδια του ανθρώπινου πολιτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από μερικά χρόνια 100 συγγραφείς, διάσημοι και μη, από 54 χώρες αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα ένα μεγαλόπνοο πόνημα και να συγκεντρώσουν σε μια λίστα τα 100 καλύτερα βιβλία όλων των εποχών.

Η πρωτοβουλία ανήκε στη Νορβηγική Λέσχη Βιβλίου μέσω της επιθυμίας να υπάρξει μια καταγραφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας με βιβλία από όλες τις χώρες, τους πολιτισμούς, αλλά και χρονικές περιόδους.

Η σειρά είναι ,βέβαια, χρονολογική χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αξιολόγηση, ωστόσο, οι διοργανωτές δήλωσα ότι όλα τα βιβλία βρίσκονται στην ίδια σειρά ως τα κορυφαία παραδείγματα της ανθρώπινης λογοτεχνίας.

Μοναδική εξαίρεση μόνο μία: Ο εκπληκτικός «Δον Κιχώτης» που του απονεμήθηκε η διάκριση του καλύτερου λογοτεχνικού έργου που γράφτηκε ποτέ.

Από την άλλη πλευρά η λογοτεχνία είναι εν μέρη και κάτι υποκειμενικό, ωστόσο, ο παρακάτω πίνακας αποτελεί σίγουρα μια εντυπωσιακή αφετηρία για όποιον επιθυμεί να κάνει μια βουτιά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΧρονολογίαΠορτογαλική

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ