Mercedes GLA: Μικρό τζιπ από 1.600 κυβικά - iefimerida.gr

Mercedes GLA: Μικρό τζιπ από 1.600 κυβικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Mercedes GLA δεν είναι απλά μια ακόμα παραλλαγή αμαξώματος που βασίζεται στο πλαίσιο των Α και Β-Class. Είναι το μικρό SUV, με το οποίο η Mercedes μπαίνει σε μια νέα γι αυτήν κατηγορία (μέχρι τώρα το μικρότερο της τζιπ ήταν η αισθητά πιο ακριβή GLK), που είναι ήδη και αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής τα επόμενα χρόνια.

Όπως προαναφέραμε η GLA βασίζεται στο πλαίσιο των μικρών Mercedes, άρα θα είναι βασικά προσθιοκίνητη και τετρακίνητη κατ΄επιλογήν. Αισθητικά ακολουθεί μεν το γνώριμο από την Α-Class μοτίβο, αλλά με κάποιες off road πινελιές και δικά της στοιχεία, όπως τα πίσω φώτα, ενώ εξαιρετική για μοντέλο αυτής της κατηγορίας είναι και η αεροδυναμική της (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,29).

Η εικόνα είναι γνώριμη και στο εσωτερικό, καθώς κι εδώ δεσπόζουν οι στρογγυλοί αεραγωγοί και η αλά iPad οθόνη στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας, ενώ στοιχείο διαφοροποίησης είναι η πιο ψηλή θέση οδήγησης.

Από πλευράς χώρων η GLA είναι ελαφρώς καλύτερη από την A-Class τόσο σε ότι αφορά τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους (πορτμπαγκάζ από 421 έως 836 λίτρα), καθώς εκμεταλλεύεται το ελαφρώς αυξημένο μήκος της (+125 χιλιοστά σε σχέση με την Α), που φτάνει συνολικά τα 4,417 μέτρα.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει το γνωστό turbo των 1.600 κυβικών της Mercedes, που χρησιμοποιείται σε όλα της τα μικρά μοντέλα, της C-Class συμπεριλαμβανομένης, που για την περίσταση θα αποδίδει 156 ίππους στην GLA 200. Από κει και πάνω θα υπάρχει η GLA 250 με τον turbo των 2.000 κυβικών και των 211 ίππων, που θα μπορεί να είναι και τετρακίνητη, ακριβώς όπως και η CDI 220, η diesel των 2.200 κυβικών και των 170 ίππων. Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση θα είναι η CDI 200, που είναι κι αυτή 2.200 κυβικών αλλά με 136 ίππους και κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Η Mercedes GLA, το μικρό τζιπ της γερμανικής εταιρείας, θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του φθνιπώρου και σε τιμές που λογικά θα κινούνται κοντά στα επίπεδα της CLA.

Mercedes GLA: Μικρό τζιπ από 1.600 κυβικά | iefimerida.gr 0
Mercedes GLA: Μικρό τζιπ από 1.600 κυβικά | iefimerida.gr 1
Mercedes GLA: Μικρό τζιπ από 1.600 κυβικά | iefimerida.gr 2
Mercedes GLA: Μικρό τζιπ από 1.600 κυβικά | iefimerida.gr 3
Mercedes GLA: Μικρό τζιπ από 1.600 κυβικά | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ