Μιχελάκης: Το αργότερο μέχρι το Σάββατο η ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης θα έχει αποκατασταθεί πλήρως - iefimerida.gr

Μιχελάκης: Το αργότερο μέχρι το Σάββατο η ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης θα έχει αποκατασταθεί πλήρως

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αργότερο μέχρι αύριο θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μεταφέροντας τις διαβεβαίωσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.

Ο κ. Μιχελάκης όπως και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη μετέβησαν στη Σαντορίνη με εντολή του πρωθυπουργού και συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θήρας και στην οποία πήραν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούροςς Ζερβός, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Παναγιώτης Λειβαδάς, ο Δήμαρχος Θήρας Α. Ζώρζος και εκπρόσωποι των φορέων του νησιού.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως το ατύχημα στο εργασάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Σαντορίνης ήταν πρωτοφανές, ενώ υπουγράμμισε πως η αντίδραση της ΔΕΗ και της κυβέρνησης ήταν άμεση.

«Το ατύχημα το οποίο συνέβη ήταν πρωτοφανές και όπως μου είπαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ, όμοιο του δεν έχει υπάρξει στην χώρα. Η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη καθώς ήταν ουσιαστικά μία βλάβη στην «καρδιά» του εργοστασίου το οποίο και τέθηκε για λίγες ώρες εκτός λειτουργίας. Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ και την σημαντική συνεισφορά όλων των φορέων του νησιού, το αργότερο μέχρι αύριο, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής η ηλεκτροδότηση κάλυπτε το 75% νησιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε: «Όπως είπα και προηγουμένως η αντίδραση της ΔΕΗ αλλά και της κυβέρνησης άμεση. Αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά ξεκίνησε επιχείρηση μεταφοράς ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στην οποία μετείχαν δύο πλοία. Ένα αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού το οποίο αναχώρησε από τον Πειραιά, και ένα δεύτερο απέπλευσε από την Ρόδο, το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν έξω από την Αστυπάλαια καθυστέρησε η άφιξη του στην Σαντορίνη».

«Ηρθαμε σήμερα στο νησί για να τονίσουμε την ευαισθησία όλων μας απέναντι στους πρωταγωνιστές της ανάκαμψης που είναι ο τουρισμός και τα νησιά μας και οι απίστευτες ομορφιές τους, όπως της Σαντορίνης. Και η παρουσία μας έχει να κάνει και με την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που δεν πρέπει να επαναληφθούν όχι μονό στην Σαντορίνη αλλά και σε άλλα νησιά», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ