Toyota Yaris Turbo: Με 150 άλογα από το αγωνιστικό τμήμα της Toyota - iefimerida.gr

Toyota Yaris Turbo: Με 150 άλογα από το αγωνιστικό τμήμα της Toyota

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Toyota έχει στην Ιαπωνία ένα αγωνιστικό τμήμα που ονομάζεται Gazoo Racing και το οποίο πρόσφατα ασχολήθηκε με το επιτυχημένο υπερ-μίνι της μάρκας, το Yaris ή Vitz, όπως λέγεται στην εσωτερική αγορά.

Με τις επεμβάσεις της Gazoo Racing λοιπόν προέκυψε το Yaris GRMN Turbo, όπου το GRMN σημαίνει Gazoo Racing tuned by MN, με κινητήρα turbo 1.500 κυβικών που αποδίδει 150+ ίππους. Οι οποίοι έχουν μάλλον εύκολο έργο, καθώς το συνολικό βάρος δεν ξεπερνά τα 1.070 κιλά, οπότε και οι επιδόσεις, παρόλο που δεν ανακοινώνονται επίσημα, θα είναι ιδιαίτερα καλές.

Το Yaris, ή καλύτερα Vitz, turbο θα κατασκευαστεί μόλις 200 φορές, ενώ οπτικά θα ξεχωρίζει από τους πιο ογκώδεις προφυλακτήρες και τις μεγάλες ζάντες των 17 ιντσών που συνδυάζονται με φαρδιά (για το μέγεθος του αυτοκινήτου) λάστιχα της διάστασης 215/45. Ταυτόχρονα θα έχει και αλλαγές στην ανάρτησή του, που θα είναι αισθητά πιο σφιχτή ώστε να συμβαδίζει με το συνολικά σπορ χαρακτήρα του.

Προς το παρόν το γρήγορο Yaris turbo προορίζεται για την ιαπωνική αγορά, αλλά τίποτα δεν αποκλείει στο μέλλον να βρει το δρόμο και για την Ευρώπη. Σε μια τέτοια περίπτωση οι βασικοί του αντίπαλοι θα ήταν το 500 Abarth και το Ford Fiesta ST.

Toyota Yaris Turbo: Με 150 άλογα από το αγωνιστικό τμήμα της Toyota | iefimerida.gr 0
Toyota Yaris Turbo: Με 150 άλογα από το αγωνιστικό τμήμα της Toyota | iefimerida.gr 1
Toyota Yaris Turbo: Με 150 άλογα από το αγωνιστικό τμήμα της Toyota | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ