Ομπάμα: Να αρθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο - iefimerida.gr

Ομπάμα: Να αρθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας, παράλληλα, να αρθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Ανησυχώ για τα γεγονότα της Αιγύπτου, κατανοώντας την πολυπλοκότητα της κατάστασης. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν κατάφωρα τις ενέργειες της αιγυπτιακής κυβέρνησης και καλούν να σεβαστούν το δικαίωμα για ειρηνικές διαμαρτυρίες», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του από το Μάρθας Βίνιαρντ ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι η βία δεν είναι τρόπος επίλυσης πολιτικών διαφορών και κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται ειρηνικά

«Δεν παίρνουμε το μέρος κανενός κόμματος ή πολιτικού προσώπου στην Αίγυπτο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να αρθεί και να ξεκινήσει η διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι οι ΗΠΑ ακυρώνουν τις ασκήσεις που είχαν προγραμματίσει να κάνουν σε συνεργασία με την Αίγυπτο καθώς και ότι η Αμερική μελετά τα επόμενα βήματα που είναι αναγκαία για τις σχέσεις με τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ