Business Insider: Επιτέλους! Η ευρωζώνη επέστρεψε κι επισήμως στην ανάπτυξη [έκθεση Eurostat] - iefimerida.gr

Business Insider: Επιτέλους! Η ευρωζώνη επέστρεψε κι επισήμως στην ανάπτυξη [έκθεση Eurostat]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι πλέον επίσημο. Τέλος η ύφεση στην ευρωζώνη. Και εδώ, η λέξη "επίσημο" δεν χρησιμοποιείται σχηματικά, όπως συμβαίνει συνήθως για να δοθεί έμφαση σε κάποιο γεγονός, αλλά πραγματικά, δηλαδή όπως ακριβώς δείχνουν τα γεγονότα».

Με αυτό τον εμφαντικό τρόπο προλογίζει σύντομο άρθρο του στον οικονομικό ιστότοπο Business Insider ο αναλυτής Joe Weisenthal:

«Για το 2ο τρίμηνο του 2013, η ευρωζώνη σημείωσε ανάπτυξη – για πρώτη φορά τους τελευταίους 18 μήνες – της τάξης του 0.3% [αύξηση του ΑΕΠ, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο].

Η επιστροφή στην ανάπτυξη έρχεται ως συνέχεια του ισχυρού ΑΕΠ, το οποίο διάφορες χώρες ανέφεραν σήμερα το πρωί.

Η Γαλλία, για παράδειγμα, σύμφωνα με το MarketWatch, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την οικονομία της να σημειώνει ανάπτυξη της τάξεως του 0.5% αντί για το αναμενόμενο 0.2%.

Ανάπτυξη σημείωσε όμως και η Γερμανία – 0.7% – και η Πορτογαλία – 1.1%.

«Βεβαίως, αυτοί οι δείκτες», επισημαίνει ο αρθρογράφος, «δεν σημαίνουν ότι όλα είναι τέλεια, αλλά ότι τουλάχιστον τα πράγματα θα πάψουν από δω και πέρα να πηγαίνουν χειρότερα».

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη έκθεση της Eurostat (όπου, απ' όλες τις χώρες, η μόνη που εμφανίζει ελλιπή στοιχεία είναι η Ελλάδα), πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ