Υπό έλεγχο η φωτιά στα Ανω Δολιανά Αρκαδίας - iefimerida.gr

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Ανω Δολιανά Αρκαδίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρη της Τρίτης (13/08) στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας και πήρε διαστάσεις, κυρίως λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής και λιγότερο των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά καίει δασική έκταση χαμηλής βλάστησης, πολύ μακριά από το χωριό των Aνω Δολιανών, ανατολικά και ψηλότερα, και ο βόρειος άνεμος που πνέει κατευθύνει τη φωτιά προς την κορυφογραμμή.

Το μέτωπο κινήθηκε προς το χωριό Κούτρουφα και απείλησε τον Πάρνωνα, αλλά και λίγη ώρα, όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr, έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στα Ανω Δολιανά επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα, με 20 οχήματα και 50 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα με 18 άνδρες, τρεις υδροφόρες δήμων της περιοχής κι εθελοντές πολίτες, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν δύο αεροσκάφη καναντέρ, δύο αεροσκάφη πεζετέλ κι ένα ελικόπτερο Erickson.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ