Εθνικίστρια υποψήφια βουλευτής - «φωστήρας» αποκάλεσε το Ισλάμ χώρα - iefimerida.gr

Εθνικίστρια υποψήφια βουλευτής - «φωστήρας» αποκάλεσε το Ισλάμ χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποικίλα σχόλια και επικρίσεις έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η πρώην, πλέον, υποψήφια με το εθνικιστικό κόμμα «One Nation», Στέφανι Μπάνιστερ, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της τα έκανε... σαλάτα.

Συγκεκριμένα η 27χρονη που διεκδικούσε την έδρα του Ράνκιν στο Κουίνσλαντ σε συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης τόνισε χαρακτηριστικά « Δεν είμαι αντίθετη στο Ισλάμ ως χώρα, αλλά θεωρώ ότι οι νόμοι τους δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτοί εδώ στην Αυστραλία ».

Από την επόμενη ημέρα έγινε δέκτης πολλών επικρίσεων και ειρωνικών σχολίων, ενώ εν γένει οι απόψεις της για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους, αλλά και τα άτομα με αναπηρία την έβαλαν στο στόχαστρο.

Επειτα από το φιάσκο, ο ηγέτης του κόμματος, Τζιμ Σάβατζ, ανακοίνωσε επίσημα πως αποσύρεται η υποψηφιότητά της για την έδρα και πως αυτό ήταν απόφαση της Μπάνιστερ και όχι του κόμματος.

Η ίδια, πάντως, επιμένει πως τα λόγια της παρερμηνεύθηκαν για να την κάνουν να φανεί «ανόητη» και εξήγησε ότι ήθελε να πει «ισλαμικές χώρες» και το διόρθωσε πολλές φορές αλλά οι διορθώσεις της κόπηκαν στο μοντάζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ