Υπό τον τρόμο του «Εγκέλαδου» η Φθιώτιδα – Θα κουνιέται για ακόμη δύο εβδομάδες - iefimerida.gr

Υπό τον τρόμο του «Εγκέλαδου» η Φθιώτιδα – Θα κουνιέται για ακόμη δύο εβδομάδες

Υπό τον τρόμο του «Εγκέλαδου» η Φθιώτιδα – Θα κουνιέται για ακόμη δύο εβδομάδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βασανιστικές αναμένεται να είναι και οι επόμενες εβδομάδες για τους κατοίκους της Φθιώτιδα η οποία σείεται εδώ και ημέρες από συνεχείς ισχυρές σεισμικές δονήσεις, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι η δραστηριότητα θα συνεχιστεί για ακόμη δύο εβδομάδες.

Ο σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας, χαρακτήρισε μεν την ισχυρή δόνηση 4,7 βαθμών της Παρασκευής ως τον κύριο μετασεισμό που περίμεναν οι επιστήμονες, ωστόσο, εκτίμησε πως η δραστηριότητα θα συνεχίσει να υπάρχει για ακόμη δύο εβδομάδες.

Τη στιγμή που η Φθιώτιδα χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ, οι κάτοικοι στους οικισμούς που επλήγησαν και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Στην περιοχή έσπευσαν τόσο ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο βουλευτής του νομού και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε πως η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τον πολιτών, τη στιγμή που οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες καθώς τη Δευτέρα ξεκινά η δεύτερη φάση της διαδικασίας για να αποζημιωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι πληγέντες.

Μαζί με τον υπουργό ήταν και ο διευθυντής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Νικήτας Παπαδόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι αυτός ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ρεγγίνι συμμετείχαν ακόμη η βουλευτής της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα Ελένη Μακρή Θεοδώρου, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας Πόπη Γερακούδη, ο αντιπεριφερειαρχης Φθιώτιδας, αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας Θωμάς Στάικος, ο δήμαρχος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγέλης Τετριμήδας.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ