Telegraph: Η σαγηνευτική Κέα, το απόλυτο μεταμοντέρνο ελληνικό νησί - iefimerida.gr

Telegraph: Η σαγηνευτική Κέα, το απόλυτο μεταμοντέρνο ελληνικό νησί

Telegraph: Η σαγηνευτική Κέα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι από τα νησιά για τα οποία περιμένει κανείς να διαβάσει ύμνους στον ξένο Τύπο. Οχι επειδή στερείται ομορφιάς, κάθε άλλο μάλιστα, όμως η Κέα παραμένει ανεξερεύνητος προορισμός ακόμη και για τους περισσότερους Ελληνες. Κι όμως, αυτό το νησί των Κυκλάδων ήταν εκείνο που σαγήνευσε έναν Βρετανό δημοσιογράφο και τον έκανε να γράψει ύμνους στην Telegraph.

Περιγράφοντάς την ως ένα «σαγηνευτικό και ήρεμο μέρος», ο συντάκτης του δημοσιεύματος προειδοποιεί όσους ξεκινήσουν από την Κέα προκειμένου να δουν κι άλλα νησιά, πως πιθανότατα δεν θα καταφέρουν να φύγουν ποτέ από εκεί. Υμνώντας το γεγονός ότι η Κέα δεν αναπτύχθηκε τουριστικά, στέκεται ιδιαίτερα στο «πολιτισμένο πελατολόγιό» της ανάμεσα στους Αθηναίους, το οποίο διαφέρει ιδιαίτερα από εκείνο άλλων προορισμών.

Τα χαμηλά σπίτια από την τοπική καφέ-κόκκινη πέτρα, που «σκαρφαλώνουν» στις πλαγιές ώστε να μην ξεχωρίζουν, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ούτε άσχημα κτίρια αλλά και η αποκατάσταση παλιών μονοπατιών προς τις παραλίες του νησιού για όσους θέλουν να κάνουν πεζοπορία, είναι ανάμεσα στους καλύτερους λόγους για να επισκεφθεί κανείς την Κέα, την οποία η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει ως το απόλυτο «μεταμοντέρνο» ελληνικό νησί.

Ακόμη και το φαγητό έκλεψε την καρδιά του Βρετανού δημοσιογράφου στην επίσκεψή του εκεί, καθώς όπως γράφει χαρακτηριστικά «οι σαλάτες δεν είναι απλά ''χωριάτικες'' αλλά είναι φτιαγμένες από συγκεκριμένα άγρια χόρτα ή ντόπιο τυρί», ενώ ενθουσιασμό του προκάλεσε το γεγονός πως οι κάτοικοι του νησιού δεν πίνουν ούζο- προτιμούν το τσίπουρο- ενώ η λέξη «ρετσίνα» αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν προσβολή για τον ουρανίσκο των ντόπιων και τους αμπελώνες της Κέας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυκλάδες ειδήσεις Κέα ούζο τσίπουρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ