«Die Zeit»: Οι Γερμανοί θα μάθουν μετά από τις εκλογές για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

«Die Zeit»: Οι Γερμανοί θα μάθουν μετά από τις εκλογές για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

«Die Zeit»: Οι Γερμανοί θα μάθουν μετά από τις εκλογές για το «κούρεμα» του ελλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ένοχη σιωπή πριν από τις εκλογές, σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατηγορεί η «Die Zeit» την Ανγκελα Μέρκελ. Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το αργότερο έως το Νοέμβριο η νέα γερμανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να παραδεχθεί πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει ένα μέρος των χρεών της και θα πρέπει να «ελαφρυνθεί» για να ορθοποδήσει.

Είτε πρόκειται για πολιτική λεπτότητα, είτε για εξαπάτηση των ψηφοφόρων, σημειώνει η «Die Zeit», γεγονός είναι πως η Μέρκελ προσπαθεί να αποσιωπήσει έως τις εκλογές το πόσο θα κοστίσει η ευρωδιάσωση. Οπως αναφέρει η εφημερίδα του Αμβούργου, στη Γερμανία όλοι αγνοούν αυτό που όλη η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά, ότι δηλαδή μετά τις γερμανικές εκλογές οι πολιτικοί θα παραδεχθούν ότι είναι αναγκαίο ένα ακόμη κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Τι και αν η Ελλάδα χρειαστεί ένα μεγάλο κούρεμα σε λίγους μήνες; Γιατί να προκαλούμε από τώρα ανασφάλεια στους πολίτες;» σχολιάζει ο αρθρογράφος.

«Το αργότερο το Νοέμβριο η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να παραδεχθεί ενώπιον των Γερμανών ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει ένα μέρος των χρεών της. Εκείνη την περίοδο θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ήδη αφήνει να διαφανεί τι πρόκειται να ανακοινώσουν: η χώρα πρέπει να ελαφρυνθεί κατά τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει» προσθέτει.

Παράλληλα σημειώνει ότι η Πορτογαλία και η Κύπρος θα χρειαστούν επιπλέον βοήθεια το φθινόπωρο, ενώ ούτε η Ιταλία και η Ισπανία βρίσκονται εκτός κινδύνου.Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW εκτιμά ότι πρέπει να διαγραφεί το χρέος κατά το ήμισυ. Σε 5 από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το ετήσιο ΑΕΠ.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό αργά ή γρήγορα η Γερμανία να πρέπει να παραιτηθεί και από απαιτήσεις έναντι και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μόνο που οι Γερμανοί, καταλήγει το άρθρο, δεν μαθαίνουν τίποτα από όλα αυτά, διότι η καγκελάριος επιλέγει να μιλάει προεκλογικά για το πόσο αποτελεσματικά αντιμετώπισε η ίδια την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ