Νέο Mini: Πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου, επέτειο γέννησης του Ισηγώνη - iefimerida.gr

Νέο Mini: Πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου, επέτειο γέννησης του Ισηγώνη

Νέο Mini: Πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο Mini έχει γίνει θέμα εδώ και κάποιους μήνες, σε σημείο μάλιστα που να φλερτάρει και με τα όρια της υπερβολής. Τώρα πάντως η Mini –η μάρκα- ανακοίνωσε πως το καινούργιο της μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 18 Νοεμβρίου στο εργοστάσιο όπου θα κατασκευάζεται και αυτό, στην Οξφόρδη.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας φυσικά και δεν είναι τυχαία, καθώς συμπίπτει με την 107η επέτειο από τη γέννηση του Αλέξανδρου Ισηγώνη –επίσημα sir Alec Issigonis- που σχεδίασε το επαναστατικό αρχέτυπο Mini στα τέλη της δεκαετίας του '50. Πιο συγκεκριμένα το 1959 και ως επαναστατικό χαρακτηρίσθηκε γιατί διέθετε τέσσερις τροχούς ακροβολισμένους στις γωνίες, κίνηση μπροστά, εγκάρσιο κινητήρα και εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων.

Για το δημιούργημά του αυτό ο Ισηγώνης εκτός από τον τίτλο του Sir απέκτησε και το παρατσούκλι «the Greek God», μιας και ποτέ δεν έκρυψε την ελληνική του καταγωγή, καθώς ο ίδιος γεννήθηκε στη Σμύρνη, όπου το 1830 είχε μεταναστεύσει ο παππούς του Δημοσθένης από την Πάρο.

Στη Μεγάλη Βρετανία ο Ισηγώνης βρέθηκε κατά τη Μικρασιατική καταστροφή λόγω της βρετανικής υπηκοότητας που είχε αποκτήσει από τον πατέρα του Κωνσταντίνο -η μητέρα του Hulda Prokopp ήταν γερμανίδα. Εκεί και ύστερα από προτροπή της μητέρας του ξεκίνησε να σπουδάζει μηχανικός, ενώ έπειτα από διάφορα πρότζεκτ και εταιρείες στις οποίες εργάστηκε παρουσίασε το 1959 το Mini, το αυτοκίνητο που τον έκανε διάσημο και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Νέο Mini: Πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου, επέτειο γέννησης του Ισηγώνη | iefimerida.gr 0
Νέο Mini: Πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου, επέτειο γέννησης του Ισηγώνη | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ