Κούκλες με σύνδρομο Down κατασκεύασε μία μητέρα για να δώσει χαρά στην κόρη της [εικόνες] - iefimerida.gr

Κούκλες με σύνδρομο Down κατασκεύασε μία μητέρα για να δώσει χαρά στην κόρη της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μητέρα από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ δημιούργησε τις πρώτες κούκλες με σύνδρομο Down για να δώσει χαρά στην 13χρονη κόρη της που πάσχει από την ασθένεια.

Η 49χρονη Κόνι Φέντα από το Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια, εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ιδέα, όταν η κόρη της Χάνα, που πάσχει από το σύνδρομο Down, κοιτώντας έναν κατάλογο με παιχνίδια, παραπονέθηκε ότι καμία κούκλα δε της μοιάζει.

Ετσι η Κόνι κατασκεύασε μία κούκλα-μικρογραφία της Χάνα και στη συνέχεια, όταν είδε πόση χαρά της έδωσε αυτό, αποφάσισε να δημιουργήσει κι άλλες κούκλες, ώστε να κάνει χαρούμενα περισσότερα παιδιά με σύνδρομο Down.

Η συλλογή αποτελείται από 18 κούκλες καθεμία από τις οποίες έχει κάποιο χαρακτηριστικό από το σύνδρομο Ντάουν και κοστίζουν 87,50 δολάρια. Οπως αναφέρει η Κόνι, σκοπός της είναι να εκπροσωπήσει θετικά τα παιδιά με αναπηρίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ