ΠΑΣΟΚ: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ ή όχι; - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ ή όχι;

ΠΑΣΟΚ: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ ή όχι;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέος πόλεμος έχει ξεσπάει μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη για τα «ομόλογα ειδικού σκοπού», με στελέχη της Ιπποκράτους να αναρωτιούνται μέσω non paper αν η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί «προπομπό της εισαγωγής παράλληλου νομίσματος, άρα και άσκηση εξόδου από το ευρώ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποκάλυψη από το ΠΑΣΟΚ ότι με την έκδοση ομολόγου ειδικού σκοπού εισάγει από το παράθυρο το παράλληλο νόμισμα, αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο κρίσιμο ερώτημα και ακολουθεί τη γνωστή τακτική, βρίζει και δήθεν καταγγέλλει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο non paper και εν συνεχεία ζητείται να δοθεί απάντηση από την Κουμουνδούρου για το αν η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί προπομπό της εισαγωγής παράλληλου νομίσματος.

«Αρκετά με το λαϊκισμό και αρκετά με τα επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της χώρας» συνεχίζε το non paper με τα στελέχη της Ιπποκράτους να καλούν τον κ. Δραγασάκη αλλά και τους συγγραφείς της απάντησης του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν καθαρά στο αν είναι ή όχι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, μέσω του non paper της Ιπποκράτους τίθεται μια σειρά άλλων ερωτημάτων:

1. Θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι αποδέκτες τους για την αποπληρωμή φορολογικών ή ασφαλιστικών υποχρεώσεων;Αν ναι, πρόκειται για εισαγωγή παράλληλου νομίσματος.Αν όχι, τότε πώς οι λήπτες θα υποχρεωθούν να τα αποδεχθούν σε εθελοντική βάση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύττει ότι θα κουρέψει το χρέος;

2. Θα χρησιμοποιηθούν τα ομόλογα αυτά αντί της πληρωμής μισθών και συντάξεων όπως είχε προτείνει ο κ. Γλέζος; Αυτό οφείλουν να το πουν καθαρά στους πολίτες.

3. Αν πάλι πρόκειται για τις συνήθεις εκδόσεις του Δημοσίου, που θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακού χαρακτήρα επενδύσεις, τότε δημιουργείται το ερώτημα: Ποιος θα δανείσει το Ελληνικό Δημόσιο και με τι επιτόκια, ειδικά όταν είναι διακηρυγμένος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ το μονομερές κούρεμα του χρέους;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ