Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 60χρονο εμπρηστή που συνελήφθη στη Βαρυμπόμπη - iefimerida.gr

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 60χρονο εμπρηστή που συνελήφθη στη Βαρυμπόμπη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 60χρονο εμπρηστή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο 60χρονος που συνελήφθη στη Βαρυμπόμπη. Αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να ευθύνεται και για άλλες πυρκαγιές.

Ο άνδρας, που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό και αναπτήρες, είχε προσαχθεί ως ύποπτος και για τη φωτιά στο Μαρκόπουλου Ωρωπού, χωρίς να προκύψουν στοιχεία σε βάρος του. Οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή του και σε άλλες πυρκαγιές που έχουν γίνει με παρόμοιο τρόπο, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως τη στιγμή της σύλληψής του έκανε «μία απλή βραδινή βόλτα».

Παράλληλα οι αξιωματικοί θεωρούν πως ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για την αντίδρασή του σε περίπτωση που θα συλληφθεί, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ακούγοντας τα επιχειρήματά του. Οπως ανέφερε ο 60χρονος «στο ΙΧ μου δεν είχα πινακίδες γιατί αυτό ανήκε παλιά σε μια εταιρεία και το πήρα από έναν παλιατζή. Τα μπιτόνια βενζίνης τα είχα γιατί το ΙΧ μου έχει μικρή τρύπα στο ρεζερβουάρ και τα καύσιμά του χρειάζονται αναπλήρωση». Παράλληλα ισχυρίστηκε πως είχε κόψει την περίφραξη στο σημείο που συνελήφθη, απάντησε πως το έκανε για να μαζέψει πέτρες.

Ο άνδρας, που είχε κατηγορηθεί παλιότερα για υποθέσεις λαθροϋλοτομίας, θα οδηγηθεί την Πέμπτη (8/8) στον Γ' ειδικό ανακριτή, ενώ θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε εμπλοκή και στις άλλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Αττική.

Φωτογραφία: eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ