Χάμπερμας: Πράξη πολιτικής απελπισίας το «λουκέτο» στην ΕΡΤ - iefimerida.gr

Χάμπερμας: Πράξη πολιτικής απελπισίας το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ αλλά με μια συντονισμένη υποστήριξη που θα βοηθά τις επενδύσεις τάχθηκε στο 23ο Συνέδριο Φιλοσοφίας ο Γερμανός φιλόσοφος και διανοητής Γιούργκεν Χάμπερμας, ο οποίος παράλληλα τα «έψαλλε» στην κυβέρνηση για το «λουκέτο» της ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας το «πράξη πολιτικής απελπισίας».

Ο Χάμπερμας από το Ηρώδειο, μίλησε για την πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνοντας πως μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν μια καλή λύση οικονομικά και ευρωπαϊκά, αλλά για να μη συμβεί ένα τέτοιο δυσάρεστο γεγονός θα πρέπει να υπάρχει μια συντονισμένη και θεσμοθετημένη υποστήριξη για τις χώρες οι οποίες έχουν την ανάγκη των επενδύσεων.

Ωστόσο, κατά τον Γερμανό φιλόσοφο η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρωζώνη είναι πιθανό να φέρει στο προσκήνιο αντιευρωπαϊκές ή ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις, σε συνδυασμό μάλιστα με την ολοένα και αυξανόμενη άνοδο της ακροδεξιάς. Κατά τον κ. Χάμπερμας, ή άνοδος της ακροδεξιάς, οφείλεται στο γεγονός πως «οι πολίτες Οι πολίτες βρίσκουν καταφύγιο στην ακροδεξιά δεν έχουν σωστή πληροφόρηση, είναι φοβισμένοι, γεμάτοι αγωνία για το μέλλον τους. Δεν βλέπουν άλλη λύση. Είναι μια πρόκληση να φέρουμε αυτούς τους πολίτες πίσω», μεταδίδει το Εθνος.

Συνεχίζοντας, ο Γερμανός φιλόσοφος μίλησε και για τις τραγικές αυξητικές τάσεις που έχει η ανεργία δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Εχω αρθρογραφήσει, έχω υψώσει τη φωνή μου γι' αυτήν την εξοργιστική αδικία που προκαλείται από αυτήν την κρίση. Οι κυβερνήσεις και πρώτη η γερμανική, δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής που έχει υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη την πράξεών τους».

Τέλος, ο Χάμπερμας δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας το ως «μια πράξη πολιτικής απελπισίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ