Απορρίφθηκε το αίτημα των σχολικών φυλάκων για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα - iefimerida.gr

Απορρίφθηκε το αίτημα των σχολικών φυλάκων για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα

Απορρίφθηκε το αίτημα των σχολικών φυλάκων για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αίτημα των σχολικών φυλάκων να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας και να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να κριθεί στην ουσία της η υπόθεση απέρριψε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Μάρτυρας κατά τη συζήτηση του αιτήματος ήταν ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ έπειτα από την απόφαση φύλακας απειλούσε να αυτοκτονήσει.

«Αυτήν την περίοδο έχουν σημειωθεί πολλοί βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλοί φύλακες. Εχουν προσωπική σχέση με τα παιδιά. Είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης που εξετάστηκε ως μάρτυρας.

Οι φύλακες από την πλευρά τους επεσήμαναν στο δικαστήριο πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ ανέφεραν και τις δραματικές συνέπειες που θα έχει στα εισοδήματά τους η υπαγωγή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Ομως οι ισχυρισμοί τους δεν έγιναν δεκτοί και απορρίφθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει 89 φύλακες. Η ουσία της υπόθεσης θα κριθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Λίγη ώρα έπειτα από την απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείου, μία σχολική φύλακας απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με το thestival.gr, κατευθύνθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πηδήξει στο κενό. Οι υπάλληλοι του Δήμου ειδοποίησαν την αστυνομία και αμέσως έφτασε στο σημείο ειδικός διαπραγματευτής. Επειτα από αρκετή ώρα κατάφερε να μεταπείσει τη γυναίκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ