Στις ΗΠΑ ο Σαμαράς για το κρίσιμο ραντεβού με τον Ομπάμα - Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού - iefimerida.gr

Στις ΗΠΑ ο Σαμαράς για το κρίσιμο ραντεβού με τον Ομπάμα - Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ΗΠΑ θα βρίσκεται από την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Το ραντεβού με τον κ. Ομπάμα είναι προγραμματισμένο για τις 10 το βράδυ ώρα Ελάδος της Πέμπτης στον Λευκό Οίκο. Νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το Mega, το ραντεβού με τον κ. Κέρι αποτελεί χειρονομία της αμερικανικής πλευράς με διττό στόχο, αφενός να ενισχυθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού, αφετέρου για να δοθεί περισσότερος χρόνος στον πρόεδρο Ομπάμα και στον Ελληνα πρωθυπουργό για να ασχοληθούν με την οικονομία και τα θέματα ενέργειας.

Το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ

Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνοαμερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Την Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον Τζόν Κέρι και στις 22.00 ώρα Ελλάδος στον Λευκό Οίκο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο. Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ