Νορβηγική πόλη δημιουργεί «τεχνητό ήλιο» για να φωτίζει τους σκοτεινούς μήνες [εικόνες] - iefimerida.gr

Νορβηγική πόλη δημιουργεί «τεχνητό ήλιο» για να φωτίζει τους σκοτεινούς μήνες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό της τεχνητό ήλιο θα αποκτήσει σύντομα η μικρή πόλη Ριούκαν στη Νορβηγία, δίνοντας τέλος στους σκοτεινούς μήνες από το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάιο.

Το Mirror Project όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα σύστημα τριών ηλιοστατικών κατόπτρων επιφάνειας 28 τετραγωνικών μέτρων που συγκεντρώνουν το ηλιακό φως και το εκπέμπουν στην κοιλάδα καθιστώντας μια κεντρική πλατεία της πόλης σε ηλιόλουστο χώρο συνάντησης.

Ο μηχανισμός ελέγχεται από έναν κεντρικό υπολογιστή που προσαρμόζει την τοποθέτηση των κατόπτρων. Τα τρία τεράστια κάτοπτρα εγκαταστάθηκαν στην πλαγιά ενός βουνού πάνω από την πόλη. Το ηλιακό φως που θα εκπέμπουν θα δημιουργήσει έναν φωτεινό κύκλο 185 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της συνήθους σκοτεινής πλατείας.

Το Mirror Project στοίχησε λιγότερο από ένα εκατομμύρια δολάρια, ενώ μια αντίστοιχη ιδέα υλοποιήθηκε το 2006 στην πόλη Ράτενμπεργκ στην Αυστρία.

Νορβηγική πόλη δημιουργεί «τεχνητό ήλιο» για να φωτίζει τους σκοτεινούς μήνες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Νορβηγική πόλη δημιουργεί «τεχνητό ήλιο» για να φωτίζει τους σκοτεινούς μήνες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Νορβηγική πόλη δημιουργεί «τεχνητό ήλιο» για να φωτίζει τους σκοτεινούς μήνες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ