Οι δικαστικοί υπάλληλοι προσπαθούν να «μπλοκάρουν» τις μετατάξεις στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Οι δικαστικοί υπάλληλοι προσπαθούν να «μπλοκάρουν» τις μετατάξεις στο Δημόσιο

Οι δικαστικοί υπάλληλοι προσπαθούν να «μπλοκάρουν» τις μετατάξεις στο Δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μπλοκάρουν τη μετάταξη υπαλλήλων που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα επιχειρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι με αίτηση ακύρωσης τους στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την υπουργική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 14-6-13 αφού υπογράφηκε στα τέλη Μαΐου) προβλέπεται η μετάταξη και τοποθέτηση διαφόρων υπαλλήλων ιδαχ σε διάφορες υπηρεσίες, ανάμεσα στις οποίες στα δικαστήρια Πειραιά, απ' όπου ξεκίνησε και η πρώτη αντίδραση.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά (ΣΔΥΠ) προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματική και ανίσχυρη η μετάταξη εκεί υπαλλήλων της ΥΠΑ, των ΤΕΙ κ.λπ., καθώς και η υπουργική απόφαση που θέτει για πρώτη φορά σε εφαρμογή τον πολυσυζητημένο θεσμό της κινητικότητας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν στις αιτήσεις ακύρωσης ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η μετάταξη σε μόνιμες θέσεις του κλάδου τους, υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς επιχειρείται αδιακρίτως και ανεξέλεγκτα χωρίς να σέβεται τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, με συνέπεια να αποβαίνει σε βάρος της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ